Gemeente Valkenswaard

Derby op 13 juni live bij Omroep Brabant

Finale Dorpen Derby op 13 juni live bij Omroep Brabant

Het activiteitencentrum in Borkel en Schaft zit in de finale van de Brabantse Dorpen Derby. Het project behoort namelijk tot de 10 finalisten op een totaal van 197 aangemelde projecten uit de provincie. Dit betekent dat het activiteitencentrum tienduizend euro heeft gekregen van de Provincie Noord-Brabant om het project uit te werken en om Borkel en Schaft prominent op de kaart te zetten.

Op zaterdag 13 juni vindt de finale plaats waarin bekend wordt welke finalist de hoofdprijs van EUR 50.000,- voor het eigen dorp heeft gewonnen. Tot 10 juni 16.00 uur kunt u nog uw stem uitbrengen. Stem vlug, want in de verhitte eindstrijd hebben de projecten de laatste stemmen hard nodig!

Omroep Brabant
De finale van de Brabantse Dorpen Derby is op 13 juni van 19.00 tot 20.00 uur live te zien bij Omroep Brabant. Op het dorpsplein in het West-Brabantse Wouw gaan de 10 finalisten voor de laatste keer de strijd aan. Aan de hand van het jury-oordeel (60 %) en de internetstemmen (40%) wordt de top 3 bekendgemaakt. Tijdens nieuws en reclame kunt u per sms en telefoon stemmen (tegen normaal tarief) op deze 3 finalisten (maximaal 30 stemmen per nummer). Aan het einde van de uitzending is dan live te zien welk dorp de Brabantse Dorpen Derby heeft gewonnen.

Informatie over het activiteitencentum en het project Valkenhof, dat streeft naar kleinschalige centra voor behandeling en begeleiding in de regio, zette 4 jaar geleden in de pastorie van Borkel een Dagactiviteitencentrum voor ouderen op. Het centrum is inmiddels meer geworden dan een plek waar zorg aangeboden wordt en is een echte buurtfunctie gaan vervullen. Als eet- en ontmoetingspunt, maar ook als plek waar samen met het Dorpshuis, de leerlingen van de basisschool van Borkel en Schaft en cliënten van Valkenhof vele activiteiten georganiseerd worden voor jong en oud. Zoals spelletjesmiddagen, het Sint Nicolaasfeest en natuurprojecten in de tuin en broeikas. Nu is er dringend behoefte aan een werkplaats of hobbyruimte voor handarbeid- en werkprojecten. En dat kan uitstekend in een garage die naast het pand ligt, maar die nog wel moet worden verbouwd om jong en oud te kunnen laten knutselen. En dat kost geld. Met het indienen van dit project is een mooie stap gezet, maar het activiteitencentrum streeft natuurlijk naar de hoofdprijs. Dus kan uw stem het verschil maken.

Wat wordt bereikt met het initiatief
Het activiteitencentrum wil dat er een gevoel van gezamenlijkheid groeit tussen ouderen en kinderen. Dat kan gestimuleerd worden door de grootschalige zorg te verplaatsen naar de dorpen en kleine kernen. Zo laat het centrum hun doelgroep integreren met de inwoners van de kleine kernen via activiteiten die voor meerdere doelgroepen geschikt zijn. Uit de vele positieve geluiden uit de dorpsgemeenschap blijkt wel dat Valkenhof een prima stimulans is voor Borkel en Schaft.