Nederlandse Islamitische Omroep

Presentatie: Nuweira Youskine

---
Media over de moslim
Journalist Özkan Gölpinar neemt de Nederlandse kranten, t.v. en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

Losgeslagen piraten
Het klonk bijna als een sprookje uit vervlogen tijden: piraterij stak de kop op rond de Somalische zeeën. Maar romantisch is het allerminst: de huidige piraten zetten in op moderne wapens en gijzelingen. In Somalië staan islamisten en andere machtsbeluste partijen elkaar naar het leven. Tot in Nederland worden nu Somalische piraten nu opgepakt en berecht. Wat er precies gaande is, vertelt wetenschappelijk onderzoeker aan het Afrika-Studie Centrum te Leiden, dr. Jan Abbink.

Iran kiest
Mahmood Ahmadinejad, de huidige president van Iran, heeft zich in de Westerse wereld bepaald niet populair gemaakt de laatste tijd. Maar hoe zit het bij zijn eigen volk - blijft de Iraanse bevolking haar president trouw in de huidige verkiezingen? Correspondent Thomas Erdbrink doet verslag van het stemgedrag van de Iraniër.

Familie-huwelijken
Amsterdam opperde onlangs om het huwelijk tussen neven en nichten te verbieden. Dit zou de integratie van Turkse en Marokkaanse Nederlanders ten goede komen. Maar heeft zo'n huwelijk iets met cultuur of religie te maken? Voorlichtster Maudi Bernadina legt uit.

Nieuws uit de islamitische wereld.
Journaliste Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze - ?n entertainment nieuws uit de islamitische wereld door.

De Zevende Hemel is elke zaterdag tussen 18:00 en 19:00 te beluisteren op Radio 5 (747AM)
---