Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 13-06-2009

Aanhoudingen na mishandeling

HOOGEVEEN Vrijdagnacht heeft de politie drie jongens van 15, 17 en 18 jaar uit Hoogeveen aangehouden na een vechtpartij. Een 25-jarige man uit Enschede en een 23-jarige man uit Hoogeveen waren in de Beukemastraat in elkaar geslagen. De laatstgenoemde is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld. Wat de aanleiding tot de vechtpartij is geweest is nog niet bekend. De drie verdachten zijn opgespoord in het centrum na de meldingen, op basis van getuigenverklaringen en signalementen. Ze zijn ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in. (2009018671)

Man aangehouden na doorrijden na ongeval

MEPPEL Vrijdagavond heeft de politie een 20-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Hij had op de Bouwkamp een fietser aangereden en was daarna doorgereden. Op deze weg reden twee meisjes op de fiets en de automobilist naderde hen van achteren. Toen hij ze inhaalde sloeg een van de meisjes linksaf en kwam op de motorkap van de auto terecht. Op wat kneuzingen na bleef het 12-jarig meisje uit Meppel ongedeerd. De automobilist stopte na het ongeval, stapte uit, bekeek de schade aan de auto en stapte vervolgens weer in en reed weg. Omdat getuigen het kenteken hadden opgenomen, kon hij snel worden opgespoord en hij werd korte tijd later in de buurt van zijn woning aangehouden. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt vanwege het wegrijden na een ongeval. (2009018604)

Boetes voor bromfietsers in het bos

EMMEN Vrijdag heeft de politie gecontroleerd op milieu- en verkeersovertredingen op diverse plaatsen in Emmen. Daarbij zijn drie bromfietsers bekeurd omdat ze door het (voor hen verboden) staatsbos reden. Verder zijn twee scholieren bij hun school bekeurd voor het op straat gooien van afval. Op verkeersgebied zijn nog vier automobilisten bekeurd voor het niet-handsfree bellen en vier voor het rijden zonder gordel. (2009018605)

Politie onderzoekt diefstal na insluiping

ROLDE Donderdagnacht is een 92-jarige man het slachtoffer geworden van een diefstal. Een onbekende man was zijn woning aan De Ziel binnengedrongen en, nadat het slachtoffer wakker was geworden, er met zijn portemonnee vandoor gegaan. Kort daarna bleek er met de pas van de man geld te zijn gepind van de rekening. De politie onderzoekt deze diefstal. Vrijdag is een buurtonderzoek gedaan. (2009018456)

Met slok op tegen geparkeerde auto

EMMEN Vrijdagavond heeft de politie een 44-jarige vrouw uit Emmen aangehouden. Ze was met haar auto achteruit tegen een geparkeerde auto gereden in de Schuilingstraat en daarna weggereden. Even later was ze weer terug en werd de politie gewaarschuwd. Ze werd aangehouden en moest blazen. Het promillage lag op 1,6. Haar rijbewijs is ingevorderd. (2009018624)

Aanhouding na huiselijk geweld

BEILEN Vrijdagavond heeft de politie een 44-jarige man aangehouden voor huiselijk geweld. Hij had een van zijn kinderen mishandeld en is ingesloten. (2009018630)

Alcohol in het verkeer

TYNAARLO Vrijdagnacht controleerde de politie op de Esweg een 17-jarige jongen uit Zuidlaren op een snorfiets. Hij had gedronken, 0,76 promille, en kreeg daarvoor een proces-verbaal. (2009018641)

RODEN Vrijdagnacht reed een 24-jarige man uit Leek met zijn auto over de Kanaalstraat terwijl hij had gedronken. De blaastest gaf 0,5 promille als resultaat. (2009018661)

Politie te hulp bij geluidsoverlast

EMMEN Vrijdagnacht kreeg de politie een melding van geluidsoverlast bij de studentencampus aan de Nijkampenweg. Daar bleek een grote groep studenten, tussen de 100 en 150 in totaal, op het pleintje een feest met luide muziek te hebben georganiseerd. Buurtbewoners hadden eigenhandig de draden van de muziekinstallatie al losgetrokken, maar de overlast bleef groot. Agenten hebben de jongeren uiteindelijk van de straat weten te krijgen, zodat ze hun feest binnen, met minder overlast voor de buurt, konden voortzetten. (2009018665)

Dronken automobilist tegen boom

MEPPEL Zaterdagnacht reed een 25-jarige man uit Dwingeloo met zijn auto over de Reestlaan. Bij een rotonde raakte hij de stoeprand en verloor de controle over de auto. Uiteindelijk kwam hij tegen een boom tot stilstand en bleef daarbij gelukkig ongedeerd. De man had gedronken, 1,4 promille, en kon zijn rijbewijs inleveren. (2009018643)

Autobranden

COEVORDEN Vrijdagnacht is brand ontstaan in een geparkeerde auto aan de Kerkstraat. De brandweer bluste de brand, maar de auto liep zware schade op. De oorzaak van de brand is niet bekend. (2009018675)

EMMEN Aan de Lemzijde kreeg de brandweer een melding van een autobrand. De brand werd snel geblust waardoor de schade beperkt bleef tot een gesmolten voorwiel. In dit geval is brandstichtring de oorzaak. (2009018679)

Brommobiel in de sloot

DRIJBER Vrijdagmiddag reed een 32-jarige vrouw uit deze plaats in haar 45-km auto over de Brink. Daar raakte ze naast de weg omdat ze was opgeschrikt, volgens haar zelf, door een opvliegend vogeltje. Ze raakte naast de weg en belandde in de droge sloot. Ze had gedronken en kwam bij de blaastest uit op 0,45 promille. Op zich binnen de norm, maar vanwege het ongeval wordt er toch proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. (2009018585)

Inbraken in schuurtjes/garages

EMMEN - De laatste maanden wordt er regelmatig ingebroken in schuurtjes en garages bij woningen in de wijk Bargeres.

De buit bestaat veelal uit fietsen. De inbraken vinden vooral plaats als het donker is.

Om zicht op de dader(s) te krijgen vraagt de politie hulp van de wijkbewoners. Daarbij kunt u denken aan het noteren van kentekens, tijdstippen, plaatsen en signalementen

Heeft u informatie omtrent deze diefstallen of bent u getuige van verdachte situaties neem dan contact op met de politie.

Telefonisch met 0900-8844 of via mail
naarklazienaveen.emmenzuid@drenthe.politie.nl.

Ook is het mogelijk om anoniem te melden bij 0800-7000.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.