RTL Group

Nederlandse coureurs in Masters of Formula 3 dit weekend bij RTL 7

Nadat het Belgische Zolder twee jaar gastheer is geweest, keert het befaamde Masters of Formula 3-spektakel deze zomer weer terug naar Circuit Park Zandvoort. Op zondag 14 juni staan twee Nederlanders aan de start van de negentiende editie van de Masters: Renger van der Zande en Henkie Waldschmidt. RTL 7 schakelt zondag om 15.00 uur over naar het circuit van de badplaats.

Jules Bianchi, de winnaar van 2008, start met nummer één en is favoriet. Toch wordt het een spannende strijd, want ook Signature-rijders Jean Karl Vernay en Mika Maki azen op de felbegeerde titel. De nummers twee en drie uit de Formule 3 Euro Series, Roberto Mehri en Sam Bird, gaan eveneens voor de titel, met in hun kielzog Red Bull-protégés Brendon Hartley en Atte Mustonen. Opvallende namen in het deelnemersveld op Zantvoort dit jaar zijn Adrien Tambay en Daisuke Nakajima. De eerstgenoemde is de zoon van voormalig Formule 1-coureur Patrick Tambay, die onder meer voor Ferrari en Renault heeft gereden. Daisuke Nakajima is het broertje van Kazuki Nakajima, die uitkomt voor het team van Williams. Hun vader reed eind jaren tachtig en begin jaren negentig 74 races in de Formule 1.

Website: rtlgp.nl

Uitzending RTL 7: zondag 14 juni, tussen 15.00 en 16.15 uur.
---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.