Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Metaal en elektro (een vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

10 juni 2009, Utrecht


Ultimatum aan fietsslotenmaker Axa Stenman

CNV Metaal en elektro heeft een ultimatum gesteld aan fietsslotenmaker Axa Stenman (Veenendaal) en dochteronderneming De Woerd (Barneveld). De bond wil een beter sociaal plan voor de werknemers. Het ultimatum loopt af op zondag 14 juni, om 18.00 uur. Als Axa Stenman dan niet op de eisen is ingegaan, komen de werknemers vanaf maandag in actie, kondigt CNV-onderhandelaar Gerti van Valkenburg aan.

Bij de vestiging van Axa Stenman in Veenendaal (fietsenaccessoires en hang- en sluitwerk) werken zo?n 180 mensen. Bij het Barneveldse dochterbedrijf De Woerd (kettingkasten en jasbeschermers) werken nog eens ongeveer dertig mensen. Axa wil de vestiging in Barneveld sluiten en de werknemers overplaatsen naar Veenendaal. Maar daar blijft het niet bij: het bedrijf wil ook in totaal zo?n veertig arbeidsplaatsen schrappen.

Al sinds 4 maart onderhandelt CNV Metaal en elektro over een sociaal plan. Uiteindelijk resulteerde dit in een eindbod van Axa, dat de leden van CNV Metaal en elektro op 4 juni unaniem hebben afgewezen.

Axa moet met beter sociaal plan komen

Volgens Van Valkenburg moet het bedrijf met een beter sociaal plan over de brug komen. ?De leden hebben het eindbod van de directie unaniem verworpen. Er moet een betere vertrekvergoeding komen en ook meer geld voor outplacement en scholing.?

Saillant is dat Axa Stenman tijdens de onderhandelingen geen helderheid wilde geven over de dividend- en bonuspolitiek van het bedrijf. Van Valkenburg: ?De dividendpolitiek wordt duidelijk uit het jaarverslag van 2007. In dat jaar is ongeveer 30 miljoen euro eigen vermogen uit het bedrijf gehaald en is het bedrijf via vreemd vermogen geherfinancierd. Daarmee heeft de aandeelhouder de financi?le positie willens en wetens verzwakt en de continu?teit in gevaar gebracht.?

De CNV-onderhandelaar vindt dat de werknemers hier niet de dupe van mogen worden en eist een beter sociaal plan. De bond wil onder meer:

Bemiddeling naar ander werk via een outplacementbureau gedurende een half jaar (met een mogelijke verlenging van drie maanden), op kosten van de werkgever Een vertrekvergoeding op basis van de (oude) kantonrechtersformule, met factor 1. Een bijdrage van de werkgever voor loopbaanadvies en voor her-, om- en bijscholing. Geen teruggang in salaris voor werknemers die in een lagere functie worden ingedeeld. Voor de werknemers bij De Woerd in Barneveld: een regeling voor de extra reiskosten en reistijd, vanwege de verhuizing naar Veenendaal.


- - -