Politie Haaglanden

Kom bij de politie

Haaglanden, 14-06-2009

Jongeren lopen over autos
Den Haag De politie hield zondagochtend 14 juni om 01.30 uur twee Hagenaars (36 en 40 jaar) aan op verdenking van het plegen van baldadigheid en vernieling. Het duo liep op de Kaapstraat over enkele autos heen. Beiden verkeerden onder invloed van alcoholhoudende drank en kregen een proces-verbaal.

Politie zoekt informatie en getuigen overval
Den Haag De politie zoekt informatie en getuigen van een overval op een woning aan de Uithofslaan. Zondagochtend 14 juni om 04.45 uur overvielen enkele personen de bewoners van de woning aan de voormalige tuinderslaan. Zij drongen de woning binnen en eisten geld. Toen zij dat niet kregen, verlieten zij de woning in onbekende richting. Het slachtoffer werd door politiepersoneel opgevangen. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Beresteinlaan via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Zakkenroller aangehouden
Den Haag Een 24-jarige Bulgaarse werd vrijdagavond 12 juni om 17.30 uur op heterdaad betrapt toen zij in een winkel een portemonnnee van een 30-jarige vrouw probeerde te rollen. Beveiligingspersoneeel hield de vrouw aan en belde direct de politie. Agenten namen de vrouw mee naar het bureau. Aan het politiebureau bekende de vrouw de diefstal. Zij zit nog vast voor nader verhoor.

Prima sfeer bij Vlaggetjesdag
Den Haag/Scheveningen De politie kijkt tevreden terug op Vlaggetjesdag 2009. Naar schatting bezochten ruim 300.000 bezoekers het evenement. Bijzondere ordeverstoringen deden zich niet voor. Wel moesten de hulpdiensten enkele malen optreden nadat enkele bezoekers onwel werden. De politie controleerde na afloop op diverse locaties vertrekkende bestuurders op het gebruik van alcohol. Ruim 20 personen werden aangehouden omdat zij teveel hadden gedronken. Een 29-jarige Hagenar scoorde daarbij de hoogste score. Hij blies 825 ugl, terwijl 235 ugl het maximum is. Na afloop van het evenement zette menig bezoeker het feest nog voort in een aantal cafes in de omgeving van de Keizerstraat. Ook dit verliep zonder noemenswaardige incidenten.

Dronken taxichauffeur ramt slagboom
Den Haag Een 64-jarige dronken taxichauffeur veroorzaakte zondag 14 juni kort na middernacht een ongeval op het Leeghwaterplein. De man ramde een slagboom waarbij zijn taxibusje zwaar beschadigd raakte. Politieagenten die ter plaatse kwamen roken een flinke alcohollucht bij de man. Hij blies aan het bureau 775 ugl. De politie vorderde dan ook het rijbewijs van de man in.

Politie onderzoekt brandstichting vogelhut
Leidschendam-Voorburg De politie onderzoekt een brand in een vogelobservatiehut aan de Meeslouwerweg. Zondagochtend 14 juni kort na middernacht kreeg de politie melding van een brand in een weiland. Ter plaatse bleek dat onbekenden de hut in brand hadden gestoken. De obervatiepost brandde geheel uit en moet als verloren worden beschouwd. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Jongeren vernielen regenpijp
Wassenaar De politie maakte vrijdagavond 12 juni tegen middernacht tegen twee 16-jarige Wassenaarders proces-verbaal op. Het duo vernielde een regenpijp van een pand aan de Achterweg. Dankzij een alerte getuige kon de politie het duo achterhalen. Aan het bureau bekende het tweetal hun daad.

Handhavingsactie in duingebied
Westland - Zaterdag 13 juni organiseerde Politie Haaglanden in samenwerking met de gemeente Westland, Staatsbosbeheer, Stichting Zuidholllands Landschap, Duinwaterbedrijf Zuid Holland, en het Hoogheemraadschap van Delfland een integrale controle in het duingebied van Ockenburg tot en met Hoek van Holland. Ook het Staelduinse Bos werd bezocht. In totaal werd er in zeven gevallen proces-verbaal opgemaakt terzake het negeren van de borden verboden grond (461 Wetboek van Strafrecht).
Met name de duinen zijn een zeer kwetsbaar gebied, zowel ten aanzien van de natuur als in hun zeewerende functie. De duinen worden echter geregeld gebruikt als hondenuitlaatplaats hetgeen verstoring van de natuur geeft en de kans op verstuiving van de duinen vergroot.

Verdachte vast na poging diefstal auto
Naaldwijk De politie kon zaterdag 13 juni om 03.20 uur een 25-jarige inwoner uit Honselersdijk aanhouden. De man werd door de agenten betrapt terwijl hij probeerde een auto weg te nemen vanaf het Pijpkruid. Hoewel de man zich trachtte te verstoppen achter een van de twee stoelen wisten de agenten hem te lokaliseren en aan te houden. De verdachte wordt maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Jongeren breken groentekraam open
Westland/Maasdijk De politie hield vrijdag 12 juni om 19.45 uur drie jongeren (16-17 jaar) aan op verdenking van diefstal. De jongeren braken op de Lange Kruisweg een groentekraan open en namen daaruit enkele paprikas mee. Zij kregen een proces-verbaal wegens diefstal.

Jongeren op de vuist in shoarmazaak
Westland/Naaldwijk De politie moest zondagochtend 14 juni om 01.00 uur handelend optreden na een melding van een vechtpartij in een shoarmazaak aan de Molenstraat. In de zaak ontstond tussen enkele bezoekers ruzie, nadat een van de gasten een hond stukjes shoarma gaf. In het tumult dat hierna ontstond hield de politie vier onruststokers (26-30 jaar) aan.

Preventieactie tegen autokraken
Delft Om de steeds maar terugkerende auto-inbraken een halt toe te roepen organiseerde de politie van Delft in de wijk Buitenhof vrijdagavond 12 juni tussen 17.00 en 22.00 uur een preventieactie. De medewerkers controleerden circa 400 autos op de aanwezigheid van waardevolle goederen. In verschillende autos werden waardevolle goederen zoals laptops, fotocameras en portemonnees aangetroffen. Alle bestuurders kregen een preventiebericht en een flyer met tips. Later die avond plaatsten de medewerkers bij 92 geparkeerde autos een preventiebericht en kreeg de eigenaar een brief in zijn brievenbus.

Tips
Welke (eenvoudige) maatregelen u zelf kunt nemen om uw auto beter te beveiligen tegen inbrekers, leest u hier:
Haal de autoradio (of het 'frontje') uit de auto. Neem hem mee en verstop hem niet in de auto;
Laat nooit kostbaarheden in de auto achter, zoals camera, telefoon, koffer, autopapieren, navigatiesysteem, MP3 speler, geld, cheques of creditcards. Let ook op de bevestiging van uw navigatiesysteem: alleen een zuignap op de voorruit kan al aanleiding zijn voor inbraak in uw auto;
Laat zien dat u niets waardevols verbergt. Zet het dashboardkastje open;
Laat ook geen andere spullen zichtbaar in de auto achter, zoals een boodschappentas, kleding of een mobiele telefoon; Zet de auto, waar mogelijk, op een bewaakte parkeerplaats. Hier wordt minder ingebroken;
Parkeer op een goed verlichte plaats. Zo hebben anderen zicht op uw auto;
Registreer en merk waardevolle bezittingen in uw auto. De kans dat u uw bezittingen later terugkrijgt, is hierdoor groter. Registreer merk-, serie- en typenummer van uw autoradio, navigatiesysteem, cd-speler, speakers, autotelefoon en van andere waardevolle eigendommen. Dan kunt u hiervan bij aangifte een goede omschrijving geven. Noteer de gegevens op de gratis registratiekaart van de politie. Gebruik voor het merken van uw bezittingen uw postcode en huisnummer. Maak bij verandering van postcode de oude code niet onleesbaar.

Dronken man vernielt winkelruit
Zoetermeer Een 20-jarige Zoetermeerder belandde zaterdag 13 juni om 03.00 uur in de cel nadat hij een ruit van een hamburgerrestaurant aan de Promenade had vernield. Politieagenten moesten ter plaatse komen nadat er een vechtpartijtje was uitgebroken. Ter plaatse troffen zij de 20-jarige aan die dronken en zeer recalcitrant was. Van een vechtpartij bleek geen sprake. De jongen sloeg voor de ogen van de agenten de ruit in. Zij konden niets anders doen dan de man aanhouden.

Graffiti in Meerzicht
Zoetermeer Vermoedelijk in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 juni hebben onbekenden in de wijk Meerzicht op meerdere plaatsen griffit aangebracht. Op diverse locaties werden hakenkruisen aangebracht. De gemeente is door de politie geinformeerd. De gemeente geeft vandaag nog opdracht om de aangebrachtte graffiti direct te verwijderen. Van de dader(s) ontbreekt ieder spoor.