Ingezonden persbericht


De Graaf Grand Prix Team


Moeilijke race voor Randy Krummenacher (10e) en Danny Webb (DNF) in Barcelona

De Gran Premi Cinzano de Catalunya race was voor het DeGraaf Grand Prix Team een zware en moeilijke race. Randy Krummenacher kwam na een moeizame eerste ronde als 16e door maar klom op naar een 10e positie en pakte hiermee 6 punten. Danny Webb probeerde de race uit te rijden maar de pijnvolle rechterhand hield het niet vol en Webb moest voortijdig de race staken.

Tijdens de warm-up sessie, die om 08.40 uur van start ging, stond de temperatuur meter al op 24 graden. Randy Krummenacher wist deze sessie op een keurige zevende positie te eindigen. Danny Webb gebruikte deze sessie alleen maar om de nieuwe zuiger in zijn Aprilia in te rijden en besloot niet verder te rijden om zijn hand rust te geven.

De race werd verreden onder zeer warme weersomstandigheden met temperaturen boven de 30 graden. De start was goed van de Zwitser Randy Krummenacher maar viel terug in de eerste ronde naar een 16e positie. Krummenacher startte een inhaalrace en kwam met nog 8 ronden te gaan bij een groep terecht die vocht om de 9e positie. Krummenacher vocht de rest van de race om de 9e positie maar moest één positie prijsgeven en finishte op een 10e positie en pakt hiermee 6 waardevolle punten.

Danny Webb had werkelijk een wereldstart en kon zelfs even de tweede positie veroveren voor het aanremmen van de eerste bocht. Webb kwam als vijfde de eerste bocht uit en kon drie ronden lang manifesteren in de kopgroep. Na drie ronden begon de pijn toch teveel te worden en zakte de Engelsman snel terug. In de 13e ronde besloot Webb het voor gezien te houden reed de pitbox om zijn blessure niet te forceren.

Randy Krummenacher (10e): "Dit is niet het resultaat waar ik op gehoopt had voor de start van de race. Ik kwam niet goed de eerste ronde door en het was echt moeilijk om naar voren te rijden. Ik kwam terecht in een groep die vocht voor de negende positie en moest uiteindelijk genoegen nemen met de 10e positie. Gezien mijn startpositie ben ik niet blij met het resultaat. Op deze baan is het erg moeilijk om rijders te passeren en dan is een 10e plek niet slecht. De volgende race is de thuisrace voor het team en ik zal proberen om daar een fantastisch resultaat neer te zetten."

Danny Webb (DNF): "Ik heb het geprobeerd vandaag maar het ging op het laatst echt niet meer. Mijn start was perfect en ik baal daarom ook dat ik een blessure heb en niet de start in een goed resultaat heb kunnen omzetten. Ik heb nu een tweetal weken rust en dan zal mijn blessure een stuk beter aanvoelen. De volgende race op Assen wil ik vlammen en het team een goed resultaat brengen voor hun thuisrace."