Ingezonden persbericht


Persbericht 14 juni 2009

Indrukwekkende speeches, fraaie optredens en een opbrengst van ¤ 447.500

Jaarlijks KidsRights benefietgala groot succes

Op zaterdag 13 juni vond het jaarlijkse benefietgala van de stichting KidsRights plaats in het Concertgebouw De Vereeniging te Nijmegen. De stichting KidsRights komt op voor kwetsbare kinderen wereldwijd en financiert met de opbrengst van onder andere de benefietgala's bestaande, goedlopende lokale projecten waardoor kinderen weer zicht op een toekomst krijgen. Dit jaar heeft de veiling, met wel heel bijzondere veilingobjecten, tijdens gala-avond een totaalbedrag opgeleverd van ¤ 447.500. Het volledige bedrag gaat naar de projecten van de Rainbow-homes in India en de Internationale Kindervredesprijs.

Kinderen zijn de toekomst

Bijzondere gasten op het benefietgala waren de voormalig president van Zuid Afrika èn winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in 1993, Mr. Frederik Willem De Klerk en de Braziliaanse Mayra Avellar Neves, winnaar van de Internationale Kindervredesprijs van 2008. Ook zuster Cyril Mooney, aanwezig namens de Partnership Foundation, ontroerde de gasten door te vertellen over het leven van straatkinderen in Calcutta, die zij opvangt in haar Rainbow-homes straatkindertehuizen. De gala-avond werd bijgewoond door onder andere Zijne Excellentie Peter Goosen, ambassadeur van Zuid-Afrika, burgemeester Tom de Graaff van Nijmegen, enkele vooraanstaande politici en topbestuurders uit het bedrijfsleven, (oud-) topsporters en bekende Nederlanders. Ook KidsRights ambassadeurs Caroline de Bruijn en Erik Vogel gaven acte de presence. Esther Duller nam de presentatie voor haar rekening.

Mr. Frederik Willem De Klerk: "Het doet mij op een avond als deze veel deugd om te zien dat zoveel mensen zich het lot van de kinderen wereldwijd serieus aantrekken. Het welzijn van de kinderen moet altijd voorop staan. Zij zijn onze toekomst. Ik zal daarom de stichting KidsRights en hun Internationale Kindervredesprijs altijd een warm hart blijven toedragen."

Geveild: goudstaven Nederlandse Bank en verkeerstoren Schiphol

Tijdens de veiling, geleid door Diederik Westerhuis, veilingmeester van Sotheby's, werden bijzondere objecten onder de hamer gebracht. Zo bood Sacha de Boer een blik achter de schermen bij het NOS journaal aan en kon men ook bieden op een bezoek aan de goudstaven van de Nederlandse Bank. Gerlach Cerfontaine bracht een bezoek aan de verkeerstoren van Schiphol in en de Minister voor Ontwikkelingssamenwerking, Bert Koenders, kan zeer binnenkort iemand verwachten die een dag met hem mee zal lopen. ABN AMRO, maatschappelijk partner van de stichting KidsRights, veilde een bezoek aan een wedstrijd van Ajax èn een rondvlucht in een luchtballon.

Succesvolle, swingende avond

Optredens van Tony Hadley, leadzanger Spandau Ballet, zangeres Do en bandoneonspeler Carel Kraayenhof brachten de aanwezige gasten in hoger sferen. Al vroeg ging bij menigeen de voetjes van de vloer en vooral Tony Hadley wist de gasten naar een swingend hoogtepunt te brengen. De stichting kijkt terug op een zeer succesvolle avond. Marc Dullaert, oprichter en voorzitter van de stichting KidsRights: "Met de opbrengst van het gala kan er een nieuw straatkindertehuis in India

worden opgezet en kunnen we de Internationale Kindervredesprijs ook dit jaar bij miljoenen mensen wereldwijd onder de aandacht brengen. Dit hebben wij samen met de aanwezige gasten bereikt en dat voelt geweldig!"

Over Mr. Frederik Willem De

In 1989 werd Frederik Willem de Klerk, leider van de Nationale Partij, president van Zuid Afrika en zette grote hervormingen in gang. Dit leidde tot de afschaffing van de Apartheid en de vrijlating van onder andere Nelson Mandela. Samen met Mandela ontving hij in 1993 de Nobelprijs voor de Vrede.

Over KidsRights

Ieder kind heeft talenten, ieder kind heeft dromen. Bij KidsRights vinden we dat elk kind het recht heeft om het grote potentieel dat het in zich heeft te ontplooien. Daarom komen we op voor kwetsbare kinderen waar ook ter wereld. We bieden directe, op maat gesneden hulp aan deze kinderen én vragen om aandacht voor hun positie en hun rechten. We helpen door bestaande, goed lopende lokale projecten te financieren. Vaak kunnen de kinderen in deze projecten met relatief eenvoudige middelen grote stappen vooruit worden geholpen en krijgen zij zo de Zoals Nobel Vredesprijswinnaar Desmond Tutu verwoordde: "KidsRights seeks to give a voice to the voiceless." In deze strijd voor de rechten van het kind is de Internationale Kindervredesprijs, een initiatief van KidsRights, een internationaal instituut geworden.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht