Gemeente Vlaardingen


Servicepunt Vrijwilligers van start

09 juni 2009

Vlaardingen heeft vanaf maandag 15 juni 2009 een servicepunt voor vrijwilligers. Mensen die vrijwilligerswerk willen doen en organisaties die vrijwilligers zoeken of in dienst hebben, kunnen voortaan dagelijks terecht bij het Servicepunt Vrijwilligers.

Het Servicepunt Vrijwilligers biedt informatie, advies en ondersteuning, organiseert trainingen en themabijeenkomsten en bemiddelt bij vrijwilligerswerk en maatschappelijke stages voor scholieren. Voor het vinden van passend vrijwilligerswerk, of het vinden van de juiste vrijwilliger is de digitale vacaturebank op www.vlaardingen.nl/vrijwilligers hét verzamelpunt. Hier kunnen vrijwilligers zich inschrijven en vacatures selecteren die aansluiten bij hun wensen. Andersom kunnen vrijwilligersorganisaties via deze vacaturebank vrijwilligers vinden. Ongeacht of het nu gaat om vrijwilligerswerk als huiswerkbegeleider, bestuurslid van een vereniging, streetdance docent, of reisbegeleider in de zomermaanden.

Wethouder Van der Zwan geeft startsein Servicepunt

Afgelopen maandag tijdens de startbijeenkomst benadrukte wethouder Peter van der Zwan het belang van vrijwilligers. De 15.000 mensen die als vrijwilliger actief zijn in Vlaardingen, zijn onmisbaar voor de Vlaardingse samenleving. Zonder hun inzet zouden veel activiteiten niet meer kunnen plaatsvinden, zei hij. De wethouder gaf op 8 juni symbolisch het startsein voor het Servicepunt Vrijwilligers door de medewerkers te introduceren en een uitvergroot visitekaartje te overhandigen.

De medewerkers van het Servicepunt Vrijwilligers zijn dagelijks bereikbaar via vrijwilligers@vlaardingen.nl. Voor telefonische informatie en het maken van afspraken kunnen mensen op doordeweekse terecht 13:00 en 17:00 uur en op donderdag tot 19:00 uur. Het nummer is 010-2484801.