'Maak werk van je ervaring. Kom in de winkel werken.'

11/06/2009 14:43

Hoofdbedrijfschap Detailhandel

UWV en HBD zoeken winkelpersoneel met levenservaring.

Tijdens de Week van de Detailhandel, van 15 tot en met 19 juni aanstaande, gaan het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) en UWV Werkbedrijf samen op zoek naar winkelpersoneel met levenservaring. Met de leus 'Maak werk van je ervaring. Kom in de winkel werken' starten beide organisaties een campagne die herintreders en werkzoekenden boven de 45 jaar attendeert op het werken in de detailhandel.

Uit cijfers van het CBS (in opdracht van het HBD) blijkt dat 45-plussers sterk ondervertegenwoordigd zijn op de winkelvloer. Maar liefst 83% van de winkelmedewerkers is jonger dan 45 jaar. Slechts 12% is tussen de 45 en 55 jaar, 5% is ouder dan 56. En dat terwijl de nodige werk- en levenservaring heel waardevol zijn in de omgang met klanten. De flexibele werkuren die een winkel biedt, zijn bovendien aantrekkelijk voor bijvoorbeeld herintredende ouders of mensen die een deeltijdbaan wensen.

De Week van de Detailhandel is een gezamenlijk initiatief van UWV Werkbedrijf en het HBD. Op diverse locaties van UWV Werkbedrijf en bij de Servicepunten Detailhandel van het HBD kunnen geïnteresseerden tijdens de week hun carrièremogelijkheden ontdekken en op een laagdrempelige manier kennis maken met werken in de winkel. Er zijn verschillende workshops, vacature wandelroutes en nog veel meer. Het complete overzicht van de activiteiten per locatie is te vinden op www.weekvandedetailhandel.nl en werk.nl





http://www.weekvandedetailhandel.nl