FNV Sport

Geen Fortuna Sittard in de eerste divisie!

De KNVB heeft enige tijd geleden de licensie van Fortuna Sittard ingetrokken, zodat voetbal in de eerste divisie er niet meer inzit. Fortuna Sittard heeft hierop een kort geding aangespannen tegen de KNVB. Woensdag 10 juni was de zitting.

Aangezien dit niet alleen over betaald voetbal gaat, er werken immers ook "gewone" werknemers, was FNV Sport aanwezig bij de zitting. De rechter doet uitspraak op 17 juni, de KNVB had immers aangedrongen op een snelle uitslag in verband met de competitie van het nieuwe seizoen.

Daar heeft de KNVB echter niet op gewacht, het programma voor het nieuwe seizoen is al bekend gemaakt. Geen Fortuna Sittard in de eerste divisie! Uiteraard zal de rechter beslissen.

Toen er sprake was van een fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard was het een lastige tijd voor de werknemers van Fortuna Sittard (en voor Roda JC), onzekerheid voerde de boventoon. Nu is het voor de werknemers weer afwachten. Als er niet meer gespeeld wordt in de eerste divisie, verdwijnen er dan banen? Dat is nu niet te zeggen, het oordeel van de rechter moet worden afgewacht.