Gemeente Lelystad

Succesvolle Warande Zomerfair en Promotiedag HanzePark

Zondag 14 juni 2009

Zaterdag 13 juni hebben 2500 geïnteresseerden de beide evenementen bezocht. Het leek wel of de nieuwe slogan 'Lelystad geeft lucht' nu al resultaat had.

Een bruisende dag, met veel informatie over wonen en een aantal spectaculaire attracties. De kinderen kwamen volop aan hun trekken in de Nickelodeon Truck, de bungee-trampoline, ritjes met paard en wagen en Oud-Hollandse spellen.

Opening

Wethouder Jop Fackeldey opende de dag op beide locaties en doopte, met heuse champagne, ook nog een nieuwbouwproject in HanzePark, dat al grotendeels is verkocht. Ook bij Stichting De Barak, een instelling die de komende jaren De Warande een culturele identiteit gaat geven via kunstprogramma's en publieksactiviteiten, gaf hij acte de presence.

Belangstelling voor wonen

De aanwezige makelaars en projectontwikkelaars hebben ook niet stilgezeten. Ondanks de huidige economische situatie was er veel belangstelling voor de diverse projecten op beide locaties. HanzePark als locatie voor stedelijk wonen, Warande met de slogan 'wonen in groene weelde'. Bij een van de projecten stonden zelfs mensen in de rij voor een optie. Uiteindelijk hebben hier ongeveer 30 potentiële kopers een optie genomen.

Sneller bouwen

Ook het kabinet heeft indirect een positieve invloed gehad op deze zonnige dag. Vrijdag heeft het kabinet een aantal maatregelen afgekondigd, waardoor gemeenten bepaalde projecten sneller kunnen laten realiseren, die anders voorlopig niet zouden kunnen starten. Lelystad hoopt ongeveer EUR 2 miljoen te verkrijgen uit dit initiatief. Hierdoor kunnen ongeveer 200 woningen sneller worden gebouwd.

---