Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 15-06-2009

Beginnend bestuurder in de fout

ASSEN Op de Balkenweg in Assen hield de politie zondagmiddag een 33 jarige beginnend bestuurder uit Sneek aan. De man bestuurde een auto en had gedronken (0,6 promille). Na het afleggen van een verklaring is hij met een rijverbod van drie uur weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (2009018891)

Politie onderzoekt mishandeling

ASSEN De politie is op zoek naar drie nog onbekende mannen die in de nacht van zaterdag op zondag op de Groningerstraat in Assen een 18 jarige inwoner van die plaats hebben mishandeld. De jongeman fietste tegen 04.30 uur over de Groningerstraat. Ter hoogte van de Aldi werd hij van de fiets geduwd en daarna door drie hem onbekende personen mishandeld. Hij raakte licht gewond maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. Zondagmiddag deed hij aangifte bij de politie. Tijdens de mishandeling passeerden een aantal fietsers en ook een auto. Mogelijk dat deze mensen de politie kunnen helpen bij het opsporen van de daders. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. (2009018899)

Met alcohol achter het stuur

COEVORDEN Op de Nieuwe Krim in Coevorden hield de politie in de nacht van zondag op maandag een 43 jarige automobilist uit Wielen aan. De man had gedronken (0,8 promille). Na het afleggen van een verklaring is hij met een rijverbod van drie uur weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (2009018954)

Baldadigheid bestraft

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zondag op maandag proces-verbaal opgemaakt tegen een 27 jarige inwoner van Staphorst. De man gooide met twee vrienden op de Grote Oever meerdere hekken omver en op de Grote Akkerstraat werd geprobeerd een viskraam te vernielen. Een getuige zag dit en belde de politie. Bij de komst van de politie ging de 27 jarige verdachte op de vlucht. Van de beide anderen, ook afkomstig uit Staphorst en 27 en 32 jaar, noteerde de politie de gegevens. De gevluchte man werd achterhaald en aangehouden. Omdat hij tegenwerkte bij zijn aanhouding gebruikte de politie daarbij pepperspray. Op het politiebureau kreeg de man een oogspoeling en een proces-verbaal wegens baldadigheid. Daarna is hij in vrijheid gesteld. Ook tegen de beide andere mannen maakt de politie proces-verbaal op. (2009018955)

Bedrijfsinformatie weg na inbraak

TYNAARLO Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag uit een praktijkruimte aan een woning aan het Arlo in Tynaarlo o.a. een computer met bedrijfsinformatie gestolen. De inbraak is gepleegd tussen zondagavond en maandagmorgen 07.00 uur. De bewoonster heeft op dit adres een praktijk voor natuurgenezing en manuele therapie. Zij ontdekte vanmorgen de diefstal. Het is nog niet duidelijk hoe men de praktijkruimte is binnengekomen. Uit de praktijkruimte zijn o.a. een computer met randapparatuur en een laptop gestolen. Op de computer staat ook de digitale agenda van de praktijk. Daardoor is de vrouw c.q. de praktijk erg benadeeld. Een buurtonderzoek door de politie leverde nog geen bijzonderheden op. De politie hoopt dat er mensen zijn die kunnen helpen bij het opsporen van de dader(s) en vooral ook de computers met gegevens. Waarschijnlijk zijn de spullen meegenomen in een grote blauwe Ikea tas met gele handvaten. Misschien zijn er mensen die maandagmorgen voor 07.00 uur iemand met zon tas hebben zien lopen. Men kan bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000. (2009019040)

Wilt u meer informatie over deze berichten of in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592-451280. De voorlichter is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en zaterdag en zondag tot 13.00 uur