Hogeschool Windesheim

Persbericht, 15 juni 2009

HOVO, hoger onderwijs voor 50 plussers, van de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle slaat de vleugels uit naar Deventer. Het programma-aanbod van Deventer is samengesteld in samenwerking met HOVO-Twente. Op 1 september van 10.00-15.00 uur presenteert HOVO het cursusaanbod in Het Penninckhuis, Brink 89 in Deventer.

De HOVO-cursussen starten per oktober 2009. Er zijn niet alleen lesmogelijkheden op Windesheim in Zwolle, maar ook op de nevenvestigingen in Lelystad en Hardenberg en op de PThU in Kampen. Bovendien start HOVO naast Deventer dit cursusjaar ook in Harderwijk. In de cursusgids 2009-2010 van HOVO staat het totale aanbod vermeld. Dit omvat zoân 80 cursussen en lezingen op filosofie, geschiedenis, theologie en religies, kunst, taal- en letterkunde, psychologie, gezondheid, economie, recht en natuurwetenschappen. Alle cursussen zijn overdag, in de regel voor een dagdeel per week. De meeste cursussen duren vijf tot tien weken. Voor deelname is geen specifieke vooropleiding vereist, interesse in het betreffende onderwerp is voldoende. Een uitgebreide programmagids is gratis verkrijgbaar bij het Windesheim Informatiecentrum, tel.: (038) 4699 699, e-mail: info@windesheim.nl. U vindt het cursusaanbod ook op de website www.windesheim.nl/hovo.

Naast de presentatiebijeenkomst van het HOVO-aanbod in Deventer zijn er ook presentatiebijeenkomsten in andere lesplaatsen en vindt er in Zwolle een startbijeenkomst plaats. Meer informatie hierover is te vinden op www.windesheim.nl/hovo.