Gemeente Overbetuwe


Qredits: microkredieten voor kleine ondernemingen

---

Het Ministerie van Economische Zaken heeft begin 2009 bij wijze van proef een fonds opgericht voor kredietverlening aan starters en andere kleine ondernemingen. Voor deze proef is ⬠15 miljoen beschikbaar. Via kredietverlener Qredits kunnen mensen die een goed bedrijfsplan hebben, maar geen lening bij een bank kunnen krijgen, een microkrediet aanvragen. Qredits is de handelsnaam van Stichting Microkrediet Nederland. Deze stichting is een initiatief van ABN AMRO Bank, Fortis Bank Nederland, ING Nederland en Rabobank Nederland in samenwerking met de Stichting Fonds Werken aan Wonen, het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Qredits gaat verder daar waar de banken niet thuisgeven, maar desondanks is de opzet laagdrempelig. De maximale hoogte van het microkrediet bedraagt ⬠35.000,-, terug te betalen in een periode van
1 tot maximaal 10 jaar. Qredits heeft een generiek doel, dat wil zeggen zo veel mogelijk starters en bestaande bedrijven aan microkrediet helpen waarbij geen onderscheid gemaakt wordt naar de sector waarin de aanvrager actief is. Het aanvragen van microkredieten kan uitsluitend via www.qredits.nl. Op deze website dient u een aantal vragen in te vullen waarna de aanvraag in behandeling wordt genomen.

Via www.antwoordvoorbedrijven.nl kunt u doorklikken naar een overzicht van alle relevante maatregelen van de landelijke overheid die in verband met de economische crisis interessant kunnen zijn.