Senternovem

15-06-2009 | Spaanse en Nederlandse watersector tekenen een samenwerkingsovereenkomst voor watertechnologie

Op 3, 4 en 5 juni hebben 14 partijen uit de Nederlandse watersector en 51 organisaties uit Spanje deelgenomen aan een netwerkevent in Valencia.

Spaanse en Nederlandse Watersector

Het event was gericht op het verkennen van samenwerkingsmogelijkheden met Spaanse partijen. `We hebben gekozen voor een stevige en vernieuwende aanpak' aldus Bart Jeroen Bierens van SenterNovem, één van de initiatiefnemers van het event. Via drie workshops voor ontzouting, water in de industrie en water- en energie-efficiency in de landbouw is met concrete casussen het plan tot samenwerking opgesteld. Eén van de workshops leidde spontaan tot een samenwerkingsproject.
Deelnemers konden daarna in een korte presentatie aangeven wat hun bedrijfsactiviteiten zijn om elkaar beter te kunnen vinden. Uiteraard ontbrak matchmaking niet in het programma, altijd goed voor innovatie en business.

De dag werd afgesloten met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst tussen het
Innovatieprogramma Watertechnologie van het NWP en het Spanish Technology Platform for Water and Irrigation. De uitkomsten van de workshops zijn het startpunt om de gesloten overeenkomst daadwerkelijk inhoud te geven. Eerste grote succes: Nog dit jaar zal er een Spaans tegenbezoek zijn aan Nederland.