ERG verbetert demand management met oplossing TXT


BUSSUM, 20090615 -- De Entertainment Retail Group (ERG), een keten voor verhuur van films en computergames in de Benelux, heeft TXTDEMAND van TXT e-solutions geselecteerd als oplossing van haar demand vraagstukken. Door het inzetten van deze programmatuur gaat ERG meer dan 550 Movie MAX en Videoland-retailwinkels voorzien van meer zicht op de vraag en controle van de keten. TXTDEMAND is de oplossing die zorgt voor de forcasting van de vraag, planning en mogelijkheden voor verkoop en budgettering.

Het bedrijf is leider in dit soort oplossingen voor de demand en supply chain. TXTDEMAND is onderdeel van de oplossing TXTPERFORM voor supply chain management (SCM).

Van verhuur naar verkoop
Met een marktaandeel van 95 procent en een daling van filmverhuur in het vooruitzicht was er voor ERG een kritiek moment aangebroken. ERG besloot zich daarom sterker te gaan richten op de verhuur en verkoop van DVD's, computer games en accessoires. Het doel was de omzetverhoging en een positieve bijdrage aan de groei van de onderneming. TXTDEMAND zal ERG ondersteunen in het accurater forecasten, verbetering van de verkoop budgettering en het sneller kunnen reageren op veranderingen in de vraag. Dit zal ERG verder helpen om de service niveaus naar haar klanten verder te optimaliseren.

ERG heeft op dit moment meer dan 5.000 SKU's verspreid over verschillende franchisewinkels en de online winkel. De combinatie van een hoog aantal SKU's en de verschillende kanalen van distributie vragen om een nieuw soort oplossing om te garanderen dat het juiste product, op het juiste tijdstip in de goede winkel ligt. Ook dienen de kosten voor de levering zo ver mogelijk te worden teruggebracht.

Verbetering effectiviteit
Ruud Bakker, COO van ERG: "Dit project is een nieuwe mijlpaal in het verbeteren van de effectiviteit van onze supply chain. Het geeft ons de mogelijkheid om onze winkels en de winst te laten groeien, omdat we de planning er mee kunnen verbeteren en een beter beeld krijgen van de vraag. De ervaring van TXT e-solutions binnen de retailmarkt en specifiek met producten met korte life cycles was voor ons de reden om tot aanschaf van deze oplossing over te gaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat TXTDEMAND ons die management informatie biedt waarmee we onze voorraadniveaus kunnen verminderen en onze verkopen in het retailkanaal verhogen".

Sinds ERG in 1996 van start ging is het bedrijf snel uitgebreid en op weg om in de Benelux marktleider te worden in het verhuren van films. Door het samenvoegen van twee merken, "Movie Max" en "Videoland" is ERG gespecialiseerd in het verhuren van video's, DVD's en video games.

Het verkoopaandeel binnen ERG retail is op dit moment nog beperkt. Dit aandeel zal in de toekomst uitgebreid worden door middel van meerdere franchise-ondernemingen en de online winkel.

Over TXT e-solutions
TXT e-solutions is een international software en oplossingen verkoper en leider in "strategische bedrijfsoplossingen" in de industriële en media sector. The belangrijkste bedrijfssectoren waarin het opereert zijn Demand & Supply Chain Management (DSCM) met TXTPerform en Media & Channel Integration met de TXT Polymedia organisatie (100% subsidiary). De organisatie staat op de lijst als Star segment op de Italiaanse beurs (TXT IM). TXT heeft ongeveer 560 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Milaan met kantoren door heel Italie, Parijs, Lyon, Barcelona, Chemnitz (Dresden), Halle (Leipzig), Bussum, London, Wynyard en New York.





Ingezonden persbericht