Audax

Persbericht Amsterdam, 12 juni 2009

Heropening AKO Schiphol Plaza Nieuwe AKO leeswinkelformule geïntroduceerd op Schiphol Airport

Maandag 15 juni aanstaande vindt de officiële heropening plaats van de grootste AKO- vestiging binnen het winkelcentrum Schiphol Plaza.

De winkel met een oppervlakte van ruim 250 m2 is de afgelopen weken compleet verbouwd naar het vernieuwde AKO leeswinkel concept. De nieuwe formule is uitvoerig getest in een tweetal pilotstores te weten AKO NS Hilversum en AKO Amstelveen welke in eerder stadium zijn omgebouwd.

"De formule is nu klaar voor verdere uitrol waarbij AKO uiteraard begint bij de belangrijkste winkel die we in Nederland hebben te weten Schiphol Plaza. De omzetgroei van de twee eerder omgebouwde pilotstores is met ruim 15% spectaculair te noemen", aldus directeur Roland van Geest.

In de vernieuwde formule staat "lezen" nog meer centraal met onder andere een nieuwe tijdschriften wandpresentatie en een dominantere boekenuitstraling. Naast lezen speelt binnen de AKO-winkels op travelretaillocaties de gemakscategorie een belangrijke rol. Tabak, zoetwaren, frisdrank en loterijen krijgen veel aandacht in winkelmeters en presentatie. De winkel is verder voorzien van narrowcasting schermen en beveiligingspoortjes met geïntegreerde klantentellers; twee zaken die medio 2008 naar alle AKO-winkels zijn uitgerold.

AKO is sinds 1929 op luchthaven Schiphol actief als mediaretailer. Het winkelcentrum Schiphol Plaza is geopend in 1995 waar AKO vanaf dat moment ook in de Plaza winkel gevestigd is. Naast de hoofdwinkel exploiteert AKO alleen al op Schiphol Plaza nog een tweetal kiosken en heeft AKO op luchthaven Schiphol 17 verkooppunten. Daarnaast exploiteert AKO ook winkels op de grotere regionale luchthavens van Eindhoven, Rotterdam en Maastricht-Aachen.

AKO B.V. is met ruim 100 leeswinkels en circa 800 medewerkers Nederlands grootste filiaalorganisatie voor de verkoop van tijdschriften, kranten en boeken. AKO is onderdeel van het in Gilze gevestigde mediaconcern Audax.

(einde persbericht)



Audax