Ingezonden persbericht


Persbericht
Groningen, 12 juni 2009

EnergieParlement van Young Professionals

Op maandag 15 juni 2009 komen Young Professionals en studenten uit de energiesector samen om hun visie op de energievoorziening van de toekomst te bepalen. Een unieke gelegenheid om kennis te maken en te discussiëren met collega's uit de energiewereld. De energieleiders van vandaag zullen hun kennis delen en de Young professionals helpen hun eigen visie op de energievoorziening van morgen te bepalen.

We hebben vier fictieve, politieke partijen opgericht met alle vier een andere visie op de toekomst van de energievoorziening. De deelnemers worden gevraagd aan het begin van de dag voor één van de partijen te kiezen. Geprikkeld door de lezingen en discussies in deelgroepen kunnen de deelnemers gedurende de dag van partij wisselen, zodat we aan het eind van de dag een representatief EnergieParlement kunnen vormen. Daarmee maken de Young Professionals hun visie op de omgang met de energieproblematiek kenbaar.

De volgende dag wordt de uitkomst van het EnergieParlement gepresenteerd aan de internationale energiewereld op de bijeenkomst ter viering van het gouden jubileum van het Groninger Gasveld.

Dagvoorzitter Ben Warner (GasTerra B.V.) Openings- en slotwoord
George H.B. Verberg (Immediate past president IGU)

Sprekers Reinier van den Berg (Meteo Consult BV) Pieter Boot (Clingendael International Energy Programme) Salomon Kroonenberg (TU Delft)
Catrinus Jepma (Energy Delta Institute)
Jörg Gigler (NV Nederlandse Gasunie)
Ronald Schram (NRG Petten)

Locatie Martiniplaza Leonard Springerlaan 2 te Groningen

Datum en tijd Maandag 15 juni 2009 09:30 - 17:00 uur, aansluitend borrel
100

Bel of e-mail Marike Bakker (Energy Delta Institute) voor meer informatie, of wanneer u aanwezig wilt zijn. Telefoon: 050 ­ 524 8300; e-mail: bakker@energydelta.nl.

Deze dag wordt mogelijk gemaakt door Stichting World Gas Conference 2006.

---- --