Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 juni 2009

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Ondanks rode kaart toch horeca bezoeken

Enschede

Een 18-jarige man uit Enschede werd zondagmorgen 14 juni aangehouden, omdat hij een horecaverbod heeft genegeerd.

Zondagmorgen 14 juni omstreeks 02.45 uur zagen surveillerende agenten een 18-jarige man uit Enschede een horeca bezoeken aan de Stadsgravenstraat in Enschede. De man heeft in het kader van het collectieve horecaverbod een rode kaart ontvangen en mag om die reden niet een bezoek brengen bij alle aangesloten horecagelegenheden in Enschede. De man werd aangehouden en was het niet eens met de aanhouding en toonde veel verzet. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten. Hij heeft een boete van 400,- euro opgelegd gekregen. Tijdens de aanhouding vond een bekende van de man, een 19-jarige vrouw uit Enschede, het nodig de politie te beledigen. Zij werd ook aangehouden, tegen haar wordt ook proces-verbaal opgemaakt. (09-070097)

3 mannen aangehouden na vernielingen Enschede
Een 21-, 24- en 25-jarige man, allen woonachtig in Enschede, werd zondag 14 juni aangehouden, omdat zij diverse vernielingen hadden gepleegd op de Langestraat / Raadhuisstraat en Hendrik Jan van Heekplein in Enschede.

Zondagmorgen 14 juni omstreeks 05.50 uur zagen surveillerende agenten drie mannen diverse vernielingen plegen op de Langestraat / Raadhuisstraat en Hendrik Jan van Heekplein in Enschede. Een verkeersbord werd vernield en met een straatklinker werd een glazen toegangsdeur van een winkel vernield. Het drietal, een 21-, 24- en 25-jarige man, allen woonachtig in Enschede, werd aangehouden. Na verhoor kon het drietal het politiebureau verlaten. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-070154)

Man aangehouden voor diefstal of heling fiets Enschede
Een 35-jarige Enschedeër werd zondag 14 juni aangehouden, omdat hij is het bezit was van een gestolen fiets. Omdat het vermoeden bestond dat de man vaker verantwoordelijk was van diefstal fietsen, werd hij aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-070232)

Onder invloed van alcohol éénzijdig ongeval veroorzaakt, rijbewijs ingevorderd

Oldenzaal

Een 19-jarige automobilist uit Rijssen raakte zondag 14 juni zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en een éénzijdig ongeval veroorzaakte.

Zondagmorgen 14 juni omstreeks 09.00 uur kreeg de politie melding van een éénzijdig ongeval op de Bentheimerstraat in Oldenzaal. Bleek dat een 19-jarige automobilist uit Rijssen de controle over zijn voertuig had verloren. De automobilist raakte een boom en kwam aan de overzijde in de berm tot stilstand. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 19-jarige man uit Rijssen, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,6 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-070181)

Meerdere bedrijfsauto's opengebroken, politie zoekt getuigen Oldenzaal
Zondagmiddag 14 juni omstreeks 13.00 uur deed een medewerker van een bedrijf aan de Schelmaatstraat in Oldenzaal een vervelende ontdekking. Bleek dat in enkele bedrijfswagens was ingebroken en diverse gereedschappen gestolen waren. De politie zoekt getuigen.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de inbraak in de bedrijfsauto's. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Oldenzaal 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-070210)

Gehandicapte man wordt beroofd van zijn portemonnee, de politie zoekt getuigen Almelo
Een 54-jarige gehandicapte man uit Almelo werd zondagavond 14 juni beroofd van zijn portemonnee op de Burcht in Almelo. De politie zoekt getuigen.

Zondagavond 14 juni omstreeks 19.30 - 19.45 uur reed een gehandicapte man met zijn aangepaste driewieler vanaf winkelcentrum aan de Schelfhorst naar huis. Op de Burcht kwam een jongen uit de bosjes het fietspad op en beroofde de man van zijn portemonnee, bankpasje en ID-kaart. Bij de jongen waren nog twee andere jongens. Het signalement van de drie jongens: . Alle drie hadden een getinte huidskleur . Leeftijd tussen de 13 - 15 jaar . De dader had iets langer haar in de nek, droeg een gele blouse met zwarte strepen

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de beroving. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-070317)

Ongeval tussen twee paardenkoetsen, diverse gewonden Markelo
Zondagmiddag 14 juni omstreeks 12.30 uur kreeg de politie melding van een ongeval tussen twee koetsen op de Brummelaarsweg in Markelo. Bleek dat paarden van een koets op hol sloegen en in aanrijding kwamen met een voorrijdende koets. Hierdoor kantelde de voorste koets. Enkele rijders van beide koetsen kwamen ten val en raakten gewond. Twee van de rijders werden met onbekend letsel door ambulances naar het ziekenhuis overgebracht. (09-070209)

Medewerker politie voorwaardelijk ontslagen Enschede
De korpsleiding van de politie Twente heeft een 56-jarige brigadier disciplinair gestraft. Op basis van ernstig plichtsverzuim is besloten om hem voorwaardelijke te ontslaan en over te plaatsen naar een lagere functie/rang. Uit een onderzoek van het Bureau Interne Veiligheid is gebleken dat betrokkene door het aangaan en onderhouden van niet professionele contacten met vrouwen het imago van zichzelf en het korps op ernstige wijze schade heeft toegebracht.

---- --