Gemeente Delft

Laaggeletterden halen certificaat

Wethouder Saskia Bolten (Emancipatie) reikt vandaag aan 21 Delftse deelnemers van de cursus 'Doe weer mee!' een certificaat uit. Zij gingen de afgelopen periode terug naar school om beter te lezen en te schrijven. Tijdens de uitreiking overhandigden wethouders uit Haaglanden in totaal 150 diploma's.

Ongeveer tien procent van de inwoners in de regio Haaglanden heeft moeite met het lezen van post of het schrijven van een eenvoudige brief. "Het gaat in Delft dus om een kleine 10.000 mensen," legt wethouder Bolten uit. "Zij worden in het dagelijks functioneren beperkt omdat ze laaggeletterd zijn. De gemeente Delft zet zich in om die mensen te helpen."

Laaggeletterden kunnen via de gemeente Delft een cursus (beter) leren lezen en schrijven volgen bij het ROC Mondriaan aan de Röntgenweg. "Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen zich melden bij publiekszaken of rechtstreeks naar het ROC gaan," aldus wethouder Bolten.

De gemeenten uit Haaglanden, het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Haaglanden en de ROC's ID College Zoetermeer en Mondriaan ondertekenen op deze feestelijke dag ook een convenant, waarin zij afspraken de campagne 'Doe weer mee!' de komende drie jaar voort te zetten. Deze campagne motiveert volwassenen met lees- en schrijfproblemen om een cursus bij het ROC te volgen. De campagne leidt ertoe dat het aantal inwoners van Haaglanden dat een lees- of schrijfcursus volgde met ruim twintig procent is gestegen.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft