Jonge Socialisten


Persbericht - Jonge Socialisten in de PvdA

Uitgifte: maandag 15 juni 2009

Jonge Socialisten: 'PvdA moet stoppen zichzelf zwart te maken'

AMSTERDAM - De Jonge Socialisten in de PvdA willen dat PvdA-politici ophouden elkaar via de media op te hitsen over de gevolgen van de verkiezingsuitslag. Het paniekerige gedrag van ministers, kamerleden en oud-zwaargewichten na de desastreuze uitslag tijdens de Europese verkiezingen is wel het laatste waar kiezers op zitten te wachten.

Partijprominenten lijkt op dit moment enkel bezig het boetekleed naar elkaar toe te gooien. "Zo moet het dus niet, en ik wil niet meedoen aan het gekibbel over en weer", stelt Sven Stevenson, voorzitter van de Jonge Socialisten. "Als jongerenorganisatie is het onze natuurlijke rol om de PvdA scherp te houden. Toch is voor mij de maat nu vol. De kritieken, verwijten, radeloosheid en goedpraterij van partijgenoten die ik nu elke dag lees maken me ongelooflijk cynisch. Onze politieke opponenten kunnen hun lol niet op: de PvdA lijkt eerst zichzelf kapot te maken en daarna pas de tegenstander!"

De PvdA-jongeren willen dat de partij zich weer druk gaat maken over de zorgen en problemen van mensen. Dat gebeurt niet door gekibbel in de media, maar door de handen uit de mouwen te steken. "Het zit in de PvdA-cultuur ingebakken om onszelf erg belangrijk te vinden, maar laat het nu net die houding zijn die door de kiezer is afgestraft", aldus Stevenson.

Volgens de Jonge Socialisten moet Wouter Bos als politiek leider zijn partijgenoten tot de orde roepen. Zijn boodschap moet zijn dat eerst het huis op orde moet. Over de inhoudelijke standpunten, het grote bindende verhaal van de PvdA, valt nog veel te discussiëren. Alleen door te werken aan een helder inhoudelijk verhaal laat de partij zien de boodschap van de kiezer serieus te nemen. Een verhaal dat breed wordt gedragen en door iedereen op dezelfde wijze wordt uitgesproken. De Jonge Socialisten concluderen dat onze politieke kopstukken beter kunnen werken aan die politieke inhoud dan zich te zondigen aan alle roddel en achterklap in de media.


---