Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Nijkerker met gasalarmpistool opgepakt

Publicatiedatum: 17-6-2009 9:35:42

NIJKERK - De politie heeft dinsdagmiddag 16 juni een negentienjarige Nijkerker opgepakt wegens verboden wapenbezit. Een agent zag rond kwart voor vijf op de Ds. Kuyperstraat een groepje jongeren staan en hoorde op dat moment een knal. Toen hij daarop de groep aansprak en vroeg wie de knal veroorzaakte haalde de Nijkerker een pistool te voorschijn.

De agent pakte het wapen meteen af; het bleek een gasalarmpistool te zijn waarmee knalpatronen afgeschoten kunnen worden. Dergelijke wapens vallen onder de wapenwetgeving omdat ze ook geschikt zijn om mee te dreigen. Toen de agent de Nijkerker wilde aanhouden nam deze een dreigende houding aan, waarop de agent zich genoodzaakt zag pepperspray te gebruiken. Daarop zette de Nijkerker het op een lopen, maar gaf de strijd na een korte achtervolging op. Het wapen is in beslag genomen en tegen de Nijkerker wordt proces-verbaal opgemaakt. (000712)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---

Auto tegen boom, bijrijder gewond

Publicatiedatum: 17-6-2009 9:35:13

LUNTEREN - Op de Hessenweg in Lunteren is dinsdagavond 16 juni een
27-jarige man uit Lunteren gewond geraakt nadat de auto, waarin hij zat, tegen een boom was gereden. De man is met onder meer nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder, een 27-jarige man uit Barneveld, kwam er met lichte verwondingen vanaf en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond half acht, toen de Barnevelder tijdens het rijden door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en tegen een boom tot stilstand kwam. De politie vermoedt dat hoge snelheid een rol heeft gespeeld bij het ongeval; van drankgebruik bij de bestuurder was niet gebleken. De afdeling verkeersongevallenanalyse stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht. (000831)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---

Snorfietsster breekt pols na val

Publicatiedatum: 17-6-2009 9:34:43

BENNEKOM - Een 24-jarige snorfietsster uit Wageningen is dinsdagochtend 16 juni gewond geraakt na een val op de Heelsumseweg in Bennekom. Het slachtoffer had vermoedelijk een gebroken pols opgelopen en moest naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde rond kwart voor zeven op de kruising van de Heelsumseweg met de Kerkhoflaan toen een
33-jarige automobilist op de kruising aan kwam rijden. De vrouw uit Wageningen schrok daar kennelijk van en kwam daarbij te vallen waarbij ze het letsel opliep. Beide betrokkenen hadden elkaar niet geraakt, aldus de politie.
(000332)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden

026 376 3053