VVD


17-6-2009

VVD blij met uitvoering motie Van der Burg over verhoging NHG

De VVD is blij dat de motie van de VVD die vroeg om verhoging van de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) door het kabinet eindelijk wordt uitgevoerd.

Brigitte van der Burg: "Veel te laat natuurlijk, dat wel, maar goed dat Van der Laan op dit punt wat lef toont. De verhoging van de NHG is een prima manier om mensen weer vertrouwen te geven in de woningmarkt, en op die manier de markt weer vlot te trekken. Die stimulans had de markt ook de afgelopen maanden goed kunnen gebruiken."

Van der Burg diende de motie afgelopen december in en wist daar een meerderheid in de Tweede Kamer voor te krijgen. "De NHG helpt mensen met een lagere hypotheekrente en verschillende waarborgen veilig en verantwoord te lenen. Een zekerheid die wellicht helpt in deze onzekere tijden om de doorstroom op de woningmarkt te bevorderen. Nu blijft iedereen zitten waar hij zit, ook als er geen reden voor is".

Van der Burg is benieuwd hoe de coalitiefracties in de Kamer op het voornemen zullen reageren. "De ChristenUnie heeft tegen dit plan gestemd, en ook het enthousiasme van de PvdA werd steeds minder. Ik hoop dat de steun van het kabinet voor ons plan betekent dat ook zij zullen bijdraaien.", aldus de woordvoerder.

17 juni 2009