Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Bosdag in het Amsterdamse Bos

17-juni-2009

Zondag 14 juni is een flink aantal feestelijke activiteiten in het Amsterdamse Bos. Dit alles is ter ere van het 75-jarig bestaan.

Deze Bosdag wordt georganiseerd in het kader van 75 jaar Amsterdamse Bos. Tussen 12 en 17 uur kan iedereen komen kijken naar demonstraties of zelf deelnemen aan verschillende aan het bos gerelateerde activiteiten. De uitvalsbasis is de grote speelweide achter het bezoekerscentrum aan de Bosbaan.

Markt
Op het terrein is een grote feestelijke markt ingericht. Op deze braderie kunnen bezoekers eten en drinken van exploitanten zoals de Geitenboerderij Ridammerhoeve. Voor de kinderen is er een zweefmolen.

Activiteiten

* de Brandweer Amsterdam-Amstelland en de diensthonden van de boswachters geven spectaculaire demonstraties van hun werk;
* gratis deelname aan clinics handboogschieten van KNHS Concordia;
* beoefenen van de Middeleeuwse zwaardvechtkunst;
* klimmen in het onlangs geopende klimpark Fun Forest;
* de Scouting Regio Amsterdam-Amstelland en de Menvereniging Hoofdstadaanspanning presenteren zichzelf;

* de Amsterdamse Manege geeft een demonstratie van het carrouselrijden, waarbij 12 of 16 ruiters in een geordende colonne met tweeën naast elkaar verschillende figuren rijden.

Bostheater
Het Bostheater presenteert die middag op een bijzondere manier haar nieuwe seizoen openluchttheater. De hele middag wordt omlijst met speciale dans- en muziekoptredens van leerlingen van de Artiestenopleiding van ROC van Amsterdam. De showband Pink Pettycoat vult het muzikale programma aan met haar eigen repertoire.

Lees meer over alle festiviteiten op de website van het Amsterdamse Bos.