Gemeente Winschoten


Winnaar `Gouden gevel 2008' bekend

Gisteravond kreeg Henk Boven, eigenaar van de winkel Redd Foxx, de prestigieuze `Gouden gevel 2008' uitgereikt. De genomineerden, Redd Foxx, Vero Moda/Jack&Jones en Specsavers, waren samen met een aantal gasten samen gekomen in de Marktpleinkerk waar burgemeester Van der Zaag de uiteindelijke winnaar bekend maakte.

Wethouder Jansema zorgde voor de aftrap. Kort gaf hij aan welke meerwaarde een mooie gevel heeft voor een winkelpand, maar ook voor de uitstraling van de winkelstraat. Zelfs een kleine investering kan al zorgen voor een wereld van verschil. Aansluitend was het woord aan citymanager Jos Offenberg die nog kort met de genodigden in discussie ging over een aantal gepresenteerde stellingen over citymarketing en citybranding. Aan het eind van zijn presentatie was de eer aan hem om de aanmoedigingsprijs 2008 uit te reiken. Deze ging naar de heer Veldpape, eigenaar van enkele panden aan de Engelstilstraat.

Toen was het moment daar, de uitreiking van de `Gouden gevel 2008'. Een spannend moment voor de drie genomineerden. De `Gouden gevel' is een plaquette die permanent op de gevel van het winnende pand zal prijken. Het instellen van deze jaarlijkse prijs is een initiatief van de werkgroep winkelstructuur. Door het instellen van deze prijs hoopt deze werkgroep de attractiviteit van het centrum in Winschoten te vergroten.
Dit jaar gaat de plaquette naar de winkel Redd Foxx aan de Langestraat 45 in Winschoten.