Gemeente Hilversum

Bijeenkomsten van De Raad van 10 juni

publicatiedatum: woensdag 17 juni 2009

Er was veel animo voor deze cursus. Daarom komt er een tweede cursus in het najaar. Opgeven kan via griffie@hilversum.nl of 035-6292210.

In De Discussie beantwoordde burgemeester Ernst Bakker vragen over de recente brand in de opslagplaats voor buitenspeelgoed van de Montessorischool bij de Honingstraat. De brand veroorzaakte onrust bij de omwonenden die al eerder klaagden over overlast door hangjongeren. De burgemeester heeft een afspraak gemaakt met één van deze omwonenden die een mailtje had gestuurd. Met de betrokken gemeentelijke diensten wordt bekeken wat er in de buurt kan worden gedaan aan bijvoorbeeld de verbetering van straatverlichting en hekwerken. De wijkagent is ingeschakeld en de politie surveilleert meer.

Alle fracties maakten een voorbehoud bij de Parkeerbijdrageregeling en mobiliteitsfonds. Ze hadden veel vragen voor wethouder Erik Boog, die toezegde dat hij een aantal vragen schriftelijk zal beantwoorden voordat het agendapunt in Het Besluit wordt beantwoord. De Aanvullende kredietaanvraag Podium De Vorstin kreeg een positief advies van LH, CDA, D66 en SP, de andere fracties maakten een voorbehoud. De raad was niet blij met deze tweede kredietoverschrijding, maar de raadsleden vonden dat zij er eigenlijk moeilijk `nee' tegen konden zeggen. In tegenstelling tot de vorige kredietoverschrijding wordt deze niet gedekt uit de pot Cultuur, maar verwerkt in de begroting.

Wethouder Jan Rensen nam in Het Besluit het voorstel Hondenbeleid terug omdat er in het kader van de begroting eerst een integrale financiële afweging moet worden gemaakt.

Met de stemmen van GroenLinks, ChristenUnie en SP tegen besloot de gemeenteraad om te starten met de vrijstellingsprocedure voor het bouwplan voor het verplaatsen van het afslaggebouw op het terrein van de Hilversumsche Golfclub. De drie tegenstemmende fracties hadden ook een motie ingediend die alleen de steun kreeg van de indieners. Zij wilden dat de golfclub meer bos zou terugbrengen. Er was namelijk, zonder kapvergunning, al eerder flink gekapt om de nieuwbouw mogelijk te maken. Wethouder Rensen legde uit dat de golfclub te goeder trouw had gehandeld en dat de club zich ruimschoots heeft gehouden aan door de gemeente opgelegde herplantplicht.

De Raad zette het licht op groen voor het verkennend onderzoek naar de toekomst van de Tergooiziekenhuizen. Dit initiatiefvoorstel van het Presidium -de voorzitters van alle raadsfracties - kreeg alleen geen steun van de SP. Deze fractie vond dat er in Hilversum ongeacht de resultaten van het onderzoek gewoon een ziekenhuis moet zijn.

Dit is een beknopte samenvatting van De Raad van 10 juni 2009. Meer informatie staat op deze website