Vereniging FME-CWM

FME opent steunpunt kenniswerkers

Zoetermeer, 17 juni 2009 - De Vereniging FME-CWM heeft vandaag een steunpunt kenniswerkers geopend. Bedrijven kunnen hier terecht voor informatie over de subsidieregeling kenniswerkers en ondersteuning bij het aanvragen. Het kabinet heeft in totaal 180 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de regeling, verdeeld over 2009 en 2010. De eerste ronde subsidieaanvragen loopt van vrijdag 19 juni tot en met 10 juli.

In de huidige recessie is het voor bedrijven essentieel om kennis te behouden. Dit geldt zeker voor de technologische sector die zeer kennisintensief is en die zwaar is getroffen door de economische malaise. Met de regeling kenniswerkers kunnen bedrijven hun onderzoekers tijdelijk onderbrengen bij kennisinstellingen. Hierdoor wordt ook de samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen versterkt waarmee een goede basis wordt gelegd voor intensievere kennisuitwisseling in de toekomst.

FME is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de subsidieregeling kenniswerkers en is tevreden met het bereikte resultaat. De behoefte van het bedrijf staat centraal, de aanvraagprocedure is eenvoudig gehouden en de regeling zelf is overzichtelijk.

Het FME-steunpunt kenniswerkers is bereikbaar via kenniswerkers@fme.nl of via de FME Helpdesk, telefoon: 088 400 8 400.


---

_________