Kunstenares Koos ten Kate levert illustratie voor cover misdaadroman


GRONINGEN, 20090617 -- Enige tijd geleden werd de in Den Haag woonachtige Groningse beeldend kunstenares Koos ten Kate benaderd door Uitgeverij Pamac voor het leveren van een coverillustratie voor de deze zomer te verschijnen misdaadbundel 'Misdaad in het kort'. De Groninger uitgever had zijn oog laten vallen op het schilderij `Gast', in 2007 door Ten Kate geschilderd.

"Het schilderij straalt een en al geheimzinnigheid uit," vertelt uitgever Aad Verhoef. "En dus precies wat we zochten."
In een eerder stadium had Pamac een illustratiewestrijd uitgeschreven, maar dit leverde helaas niet het verwachte resultaat op. Ten Kate stuurde aanvankelijk een afbeelding in van een ander schilderij, "maar dit had het net niet." zo verklaart Verhoef. De uitgever nam eens een kijkje op de website van Ten Kate en werd meteen gecharmeerd door het schilderij `Gast'.
"Tja, en dan is een contact snel gelegd."
De cover van het boek mag zeer geslaagd worden genoemd en ontvangt meer dan lovende woorden, o.a. in een recensie van publicist Wim van Eyle, auteur van de "Lexicon Nederlandstalige Misdaadauteurs".
`Misdaad in het kort', een bundel met twintig spannende en verrassende misdaadverhalen van Nederlandse en Vlaamse auteurs verschijnt op 15 juli a.s.


Uitgeverij PAMAC


Ingezonden persbericht