DeSpecialistenWijzer.be biedt consument keuze voor medisch specialist


Transparantie in specialisme & expertise arts

GIETHMEN, 20090617 -- Medisch specialisten uit Vlaanderen kunnen vanaf 17 juni op www.DeSpecialistenWijzer.be hun expertise aangeven door het plaatsen van hun profiel op de site. Deze openheid van zaken op het vlak van de snijdende medici is een directe reactie op de behoefte van patiënten te kunnen zoeken naar en zelf te kunnen kiezen voor een specialist. Na een zeer succesvolle lancering van DeSpecialistenWijzer in Nederland begin 2009 wordt de Vlaamse zustersite gelanceerd.

Specialismen
De verschillende specialismen die via de site worden geboden zijn: chirurgie, neurochirurgie en plastisch chirurgie, gynaecologie, keel- neus- en oorheelkunde en oogheelkunde, tandheelkunde en urologie. Binnenkort wordt het aantal specialismen uitgebreid met kinderchirurgie en kinderorthopedie.

Transparantie
"De site laat eminent zien wat je kunt als specialist en hoeveel patiënten je met een bepaald ziektebeeld hebt behandeld. Het geeft een helder beeld van waar en hoe je werkt en biedt transparantie naar de patiënt, de huisarts, de arts en collega's", aldus professor dr. P.A.M. Vierhout, chirurg en voorzitter van de medische commissie van DeSpecialistenWijzer en adviseur van de Nederlandse Minister van Volksgezondheid, de heer Ab Klink.

U zoekt - wij vinden
Niet alleen is er in de gezondheidszorg, de medische specialistenzorg en de ziekenhuiszorg veel veranderd, ook de mondige consument wenst betere en eerlijke informatie te verkrijgen aangaande de mogelijkheden in de zorg en hij wil zelf kunnen kiezen. DeSpecialistenWijzer.be biedt de patiënt de mogelijkheid zelf te zoeken en te kiezen voor een arts die bij hem past. Vlaamse medisch specialisten kunnen hun profiel op de Belgische én Nederlandse site plaatsen.

Groei
De site dient zich nog te vullen met profielen van medisch specialisten in Vlaanderen. De initiatiefnemers verwachten echter een snelle groei van profielen en bezoekers. In Nederland vinden nu al dagelijks zo'n 1500 nieuwe unieke bezoekers hun weg naar de site en dit aantal groeit gestaag.