Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
15 juni 2009


--Persbericht-

Inloopavond Wentholtpark
Breed samengesteld ontwerpteam presenteert ontwerp

Op woensdag 17 juni wordt in Scholengemeenschap Marianum in Lichtenvoorde een inloopavond gehouden over het Wentholtpark. De gemeente Oost Gelre wil de Hofbeek in het Lichtenvoordse Wentholtpark in ere herstellen. Het ontwerpteam heeft een ontwerp hiervoor gemaakt. De inloopavond begint om 19.30 uur.

Het Wentholtpark ligt ten zuiden van het centrum van Lichtenvoorde. Het manifesteert zich als een multifunctionele groene zone in het bebouwde gebied. Het park volgt één van de oude beeklopen door Lichtenvoorde: de Hofbeek. Doordat we de Hofbeek in ere herstellen moet het park op een aantal onderdelen heringericht worden. De groenstructuur is hierbij leidend. Als uitgangspunt voor de herinrichting geldt dat het verblijfskarakter van het gebied wordt versterkt. De (sociale) veiligheid staat hierbij centraal. Een ander uitgangspunt is het zoeken naar een goede aansluiting op het aangrenzende schoolplein van het Marianum. Daarnaast zijn er nog tal van functies die hun plaats in het park moeten krijgen.

Ontwerpteam

Het ontwerpteam wil de inwoners van Lichtenvoorde graag het ontwerp tonen en dat ook met hen bespreken. Op woensdag 17 juni 2009 wordt in de kantine/aula van het Marianum een inloopavond georganiseerd. U kunt op die avond tussen 19.30 en 21.00 uur binnenwandelen en het ontwerp inzien. Het ontwerpteam is dan aanwezig om uw vragen en opmerkingen aan te horen en te beantwoorden. Eventuele goede ideeën en suggesties zijn daarna nog in te passen.

Dit jaar aan de slag

Het ontwerpteam verwacht dat het nog dit jaar kan starten met de werkzaamheden. Het moment waarop is nog niet zeker, dat heeft alles te maken met de subsidieaanvraag bij de Provincie Gelderland. De voortgang van het project kunt u volgen op de gemeentesite en via de gemeentepagina in de Elna / Groenlose Gids.

Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan de afd. Communicatie, Brandt Keegstra, telefoon 0544 - 393552.


-----------------------
VERTROUWELIJK

---- --