Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 17 juni 2009

Financiële boost voor internationalisering Zadkine

Regionaal opleidingencentrum Zadkine heeft 400.000 euro ontvangen om zijn activiteiten op het terrein van internationalisering verder uit te breiden. Dit forse bedrag geeft het internationaliseringsbeleid van Zadkine een flinke impuls.

Het substantiële bedrag is voor een deel afkomstig van het zogenoemde 'Leonardo da Vinci-programma' van de Europese Unie, dat de mobiliteit van MBO'ers stimuleert Daarnaast heeft het ministerie van Economische zaken een subsidie beschikbaar gesteld aan Zadkine en ROC Westerschelde. Dit geld is bedoeld voor samenwerking en kennisdeling met instellingen in de Rotterdamse zusterstad Shanghai.

De Zadkine-opleidingencentra Gezondheidszorg, Laboratoriumtechniek & Optiek alsmede Administratie, Beveiliging & ICT hebben reeds het nodige voorwerk verricht en kunnen met deze subsidie verder aan de slag om hun contacten uit te bouwen.

Structurele aanpak
Zadkine zal de komende tijd structureel het thema 'internationalisering' gestalte geven. Leerlingen van het roc kunnen hun competenties beter benutten als zij zich ook buiten de landsgrenzen bewegen. Tegelijktijd levert een grotere mobiliteit waardevolle sociale contacten en culturele ervaringen op.

De betrokken partijen zullen binnenkort afspraken maken over administratie en beheer en de toegekende subsidies.

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht