Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Bijna een derde van de ambtenaren spaart vakantiegeld 60% Vakantiegeld wordt aan iets anders besteed dan vakantie

17 juni 2009 - Bijna een derde van de ambtenaren pot zijn jaarlijkse vakantiegeld op voor later. Dat blijkt uit een opiniepeiling van GemeenteBanen.nl onder circa 236 bezoekers van deze vacaturesite voor de lokale overheid. Op de vraagstelling 'Op welke manier besteed jij je vakantiegeld?' antwoordde bijna 60% het aan iets anders te besteden dan aan een vakantie.

Naast de uitkomst dat een relatief klein aantal respondenten aangeeft daadwerkelijk de vakantietoeslag te besteden aan de vakantie, valt het grote aantal 'spaarders' op. Bijna 30% van de ambtenaren spaart zijn vakantiegeld voor later. Mogelijk is de huidige recessie een oorzaak voor het opbouwen van deze buffer.

Een kleine 20% kiest ervoor de huidige persoonlijke lening af te lossen. Hiermee lijkt de prioriteit te liggen bij het aflossen van consumptieve lasten uit het verleden, in plaats van het vakantiegeld te gebruiken voor nieuwe persoonlijke bestedingen. Slechts 13% van de respondenten geeft aan zijn vakantiegeld wel uit te geven, maar aan andere zaken.

Onze vraag:
"Vanaf eind mei wordt het vakantiegeld weer uitgekeerd. Op welke manier besteed jij je vakantiegeld?"

Totaal aantal stemmen:
236

Resultaten:

1. Ik ga ervan op vakantie
41%
http://intranet.jobsrepublic.com/jobsrep/gfx/allsites/spacer.gi


2. Ik los er mijn lening mee af
18%
http://intranet.jobsrepublic.com/jobsrep/gfx/allsites/spacer.gi


3. Ik spaar mijn vakantiegeld, voor later
28%
http://intranet.jobsrepublic.com/jobsrep/gfx/allsites/spacer.gi


4. Ik geef het aan iets anders uit
13%

GemeenteBanen.nl
GemeenteBanen.nl is het grootste wervingsmedium binnen de lokale overheidssector met maandelijks meer dan 160.000 doelgroepgerichte bezoekers en bijna 300 aangesloten overheden.

Noot voor redactie (

Ingezonden persbericht