Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Hogeschool INHolland leert de Randstad rekenen en taal Geen kenniseconomie zonder goed opgeleide leraren

Den Haag, 17 juni 2009 - Om scholieren wakker te schudden en geïnteresseerd te krijgen voor het vak van leraar in het basisonderwijs, heeft Hogeschool INHolland op straat sommen en taalopgaven geplaatst in verschillende grote steden. Hogeschool INHolland neemt met zes Pabo's de verantwoordelijkheid op zich om toekomstige juffen en meesters te voorzien van goed taal- en rekenonderwijs.

Hogeschool INHolland leert de Randstad rekenen en taal

Goed opgeleide leraren vormen de basis van onze kenniseconomie. Het feit dat er een steeds groter tekort aan deze goed opgeleide leraren ontstaat, is daarom zorgelijk. Dit jaar is er een tekort van 2% aan leraren en dat tekort loopt in hoog tempo op. In 2011 zijn er naar verwachting maar liefst 4.500 banen in het basisonderwijs, die niet ingevuld kunnen worden, een tekort van 3.5%*.

"Wij zijn ons bewust van de rol die leraren hebben in de maatschappij. Onze Pabo-studenten leiden de 'Einsteins' van de toekomst op. Om aandacht te vragen voor het reken- en taalniveau in de Randstad, hebben we de mensen op straat wat sommen en taalopgaven voorgelegd. Zonder vakbekwame leraren kunnen we de ontwikkeling van de kenniseconomie niet op koers houden", aldus Geert Dales van Hogeschool INHolland.

Open Dag Pabo's van Hogeschool INHolland
INHolland wil met deze actie toekomstige juffen en meesters prikkelen naar de open dag van één van de zes Pabo's van INHolland te komen op zaterdag 20 juni. Van 10.00 tot 15.00 uur houden de Pabo's open dag op de locaties Alkmaar, Den Haag, Dordrecht, Haarlem, Hoofddorp en Rotterdam. www.inholland.nl.


* LeerKracht! Advies van de Commissie Leraren


- Einde persbericht -

Noot voor de redactie (