Gemeente Capelle a/d IJssel


* Persberichten

College pakt overlast jeugd aan bij de Terp-Linie

In de omgeving van het winkelcentrum de Terp wordt door bewoners geruime tijd overlast ervaren van jeugd.

In de omgeving van het winkelcentrum de Terp wordt door bewoners geruime tijd overlast ervaren van jeugd. Vele jongeren ontmoeten elkaar in de omgeving. Helaas blijkt in de praktijk dat een aantal jongeren overlastgevend gedrag vertonen. Het gaat bijvoorbeeld over de overmatige graffitischade, vandalisme in de buurt en vervuiling van de omgeving.

Het college van burgemeester en wethouders wil deze overlast stoppen en heeft besloten om de overlast aan te pakken middels de Beke methodiek. Dit is een instrument om op objectieve wijze de jeugdgroep en de problemen in beeld te brengen. Aan de hand van dit beeld is een concreet plan van aanpak opgesteld om de jeugdoverlast te verminderen.

Het hoofddoel van dit plan van aanpak is het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid in de Diepenbuurt door jeugdoverlast terug te dringen. Op basis van het plan van aanpak worden onder andere de volgende maatregelen getroffen:

* extra openstelling van het jeugdhonk Onderdiep;
* gericht optreden tegen overlastgevende jongeren;
* meer jongerenwerk op straat;

* opknappen van de buurt.

In een werkgroep waaraan onder andere politie en het jongerenwerk deelnemen wordt de voortgang besproken en geëvalueerd op basis van meldingen bij de politie.