Politie Drenthe

Donderdag

Provincie Drenthe, 18-06-2009

Schennispleger opgespoord
ZWIGGELTE Enkele weken geleden kreeg de politie in korte tijd twee meldingen van een schennispleger in deze plaats. Na een ingesteld onderzoek heeft de politie vorige week in deze zaken een verdachte verhoord. Dat betreft een 40-jarige man uit Assen. Na het verhoor is een dossier opgemaakt dat naar het Openbaar Ministerie is gestuurd. (2009013558)

Alcohol in het verkeer

DE WIJK Op de Willem Koopsweg in De Wijk hield de politie woensdagavond een 52 jarige automobilist uit die plaats aan. De man reed met een alcoholgehalte van bijna 1,3 promille in een auto. Hij werd gecontroleerd omdat hij geen autogordel droeg. Nadat de man op het politiebureau een verklaring had afgelegd is hij met een rijverbod van zes uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (2009019761)

MEPPEL In Meppel hield de politie woensdagavond een 17 jarige beginnend bestuurder uit die plaats aan. De jongeman reed met iets te veel alcohol (0,25 promille) op zijn snorfiets over de Markstraat. Na het afleggen van een verklaring kreeg hij een rijverbod van een uur en is weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (2009019792)

Winkeldieven gepakt

EMMEN Beveiligingsmedewerkers hielden woensdagmorgen in een winkel aan het Mondriaanplein in Emmen een 16 jarige winkeldievegge aan. Het meisje uit Emmer Compascuum nam wat kledingstukken mee zonder te betalen. Nadat ze was overgebracht naar het politiebureau en daar een verklaring had afgelegd kreeg ze van Justitie een schikkingsvoorstel van 150,-. Als ze dat betaalt, voorkomt ze verdere strafvervolging. (2009019644)

HOOGEVEEN Een 15 jarige meisje uit Elim liep woensdagmiddag tegen de lamp in een winkel aan de Hoofdstraat in Hoogeveen. Zij probeerde daar de winkel te verlaten met een paar schoenen dat ze niet had afgerekend. Winkelpersoneel had haar echter in de gaten en hield het meisje aan. Op het politiebureau legde ze een verklaring af waarna ze weer in vrijheid is gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (2009019699)

Fietsers ten val

HAVELTE Op de Rijksweg Noordzijde in Havelte kwamen woensdagavond twee fietsers ten val. De beide mannen van 45 en 49 jaar uit Oosterwolde fietsten achter elkaar. Bij het inhalen van een aantal andere fietsers raakte men een andere fiets en kwam ten val. Beiden zijn met lichte verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (2009019777)

ZUIDLAREN Op de Berkenweg in Zuidlaren schrok woensdagavond een 42 jarige man uit die plaats van een andere fietser en verloor daardoor de macht over het stuur. Hij kwam te vallen en raakte gewond. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. (2009019782)

Aan de verkeerde kant van de weg

HOOGEVEEN Op het fietspad langs de Middenveldweg in Hoogeveen kwamen woensdagmiddag een 19 jarige bromfietster uit Beilen en een 12 jarige fietser uit Ruinen met elkaar in botsing. Daarbij rolde fietser van het talud en kwam de bromfietster op het wegdek terecht. Zij raakte licht gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De fietser bleef ongedeerd. De fietser reed op het verkeerde fietspad. Hij had aan de andere kant van de weg moeten fietsen. (2009019690)

Aanhangwagen gestolen

MEPPEL Tussen maandagmiddag en di9nsdagmorgen is vanaf een parkeerplaats aan de Industrieweg in Meppel een Anssems aanhangwagen gestolen. Dit ondanks een disselslot waarmee de aanhanger was beveiligd. De eigenaar deed aangifte. (2009019653)

Aangehouden na mishandeling

KOEKANGE De politie hield woensdagavond in zijn woning in Koekange een 32 jarige man aan. De man wordt er van verdacht die avond tijdens een ruzie een 62 jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Deze deed aangifte waarna de verdachte werd aangehouden en voor nader onderzoek is ingesloten. Het slachtoffer raakte licht gewond. (2009019790)

Rijbewijs ingevorderd

BUNNE Een 46 jarige automobilist uit Roden is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De politie vorderde dit woensdagmorgen in toen tijdens een lasercontrole de man werd betrapt op een grote snelheidsovertreding. Hij reed in zijn auto met een snelheid van 120 km per uur over de Bunnerveenseweg waar een maximum snelheid geldt van 60 km per uur. (2009019661)

Dronken man aangehouden na vernielingen

EMMEN Op het Campusterrein aan de Valtherlaan in Emmen hield de politie in de nacht van woensdag op donderdag een 42 jarige man uit die plaats aan. Hij zorgde in beschonken toestand voor lawaaioverlast en gooide o.a. een motorfiets omver. Deze raakte beschadigd waarop de man is aangehouden en voor nader onderzoek is ingesloten. (2009019797)

Wietwoning

EMMEN Op basis van een Meld Misdaad Anoniem melding stelde de politie woensdag een onderzoek in naar een mogelijke hennepkwekerij in een rijtjeswoning aan de Laan van de Iemenhees in Emmen. Met de verwachting een kleine hennepkwekerij aan te treffen keken de agenten echter verrast op toen ze de deur van de woning openden. Het hele huis bleek namelijk ingericht te zijn als kwekerij. Twee slaapkamers stonden vol met inmiddels volgroeide planten, op de overloop en in een inloopkast stonden jonge plantjes en de woonkamer was ingericht als droogruimte voor geknipte planten. De totale hennepvangst bestond uit 380 planten in verschillende groeifasen en bijna een kilo gedroogde toppen. De kwekerij werd ontmanteld. Er waren geen personen in de woning. De bewoner wordt binnenkort gehoord over zijn betrokkenheid bij deze kwekerij. (2009012432)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.