Jumbo supermarkten


Veghel, 16 juni 2009

PERSBERICHT

JUMBO KOMT MET COMMERCIAL OVER LAAGSTE PRIJSGARANTIE

Jumbo gaat in commercials op landelijke en lokale televisie de unieke Jumbo formule onder de aandacht brengen. De focus komt hierbij te liggen op de laagste prijsgarantie. De commercials zijn te zien vanaf 18 juni tot en met 8 juli. Formule- directeur Colette Cloosterman-Van Eerd vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk consumenten de laagste prijsgarantie van Jumbo kennen. "Daarmee kunnen ze veel geld besparen: de prijzen van Jumbo zijn tot wel vijftien procent lager dan bij de grote landelijke concurrenten. Zeker in deze economisch moeilijke tijden, is dat voor veel mensen heel belangrijk", aldus de formule-directeur.

Consumenten kunnen zich volgens haar niet voorstellen dat ze in een supermarkt waar ze de laagste prijs betalen, ook de beste kwaliteit en de beste service krijgen én de keuze hebben uit het grootste assortiment. "Bij Jumbo is dat echter wel het geval. Dat is de belangrijkste reden van ons succes. We hechten eraan dat zoveel mogelijk consumenten ervan weten en er dus ook van kunnen profiteren." Jumbo is in al haar vestigingsplaatsen de goedkoopste supermarkt. Als klanten bij een andere supermarkt een product aantreffen dat blijvend goedkoper is, kunnen ze dat bij Jumbo melden. Ze krijgen het desbetreffende product gratis mee en de prijs wordt zo snel mogelijk aangepast.

Beleid
Colette Cloosterman-Van Eerd, benadrukt dat de laagste prijsgarantie geen kortlopende actie is, maar vast beleid van Jumbo. "Het is al meer dan 13 jaar één van de Zeven Zekerheden van onze Jumbo formule. Het is deze formule die ervoor zorgt dat Jumbo steeds meer klanten trekt. Het bedrijf maakt een enorme snelle groei door. De afgelopen vijf jaar is het aantal winkels verdubbeld tot ruim 120 winkels. Het is de bedoeling dat de komende vijf jaar het marktaandeel verdubbelt naar 10 procent."

Jumbo vindt het belangrijk dat iedereen weet wat haar unieke formule is. In Nuenen, Hoogvliet en Deurne wordt de commercial ook op de regionale omroepen uitgezonden,





omdat in die plaatsen binnenkort een Jumbo supermarkt wordt geopend. Verder is de commercial vanaf aanstaande donderdag te zien op www.jumbosupermarkten.nl.

Prijsverlaging
Voorafgaand aan de commercials begon Jumbo enkele weken geleden een grootscheepse actie om de prijzen van de belangrijkste boodschappen te verlagen. Hiermee wil de meest klantvriendelijke supermarkt van Nederland extra benadrukken dat Jumbo fors goedkoper is en blijft dan de grote landelijke ketens. Als reactie op de prijsactie van Jumbo pasten andere supermarkten ook hun prijzen aan. Ondertussen gaat Jumbo ook door met het verlagen van de prijzen. Woensdag 17 juni volgt een nieuwe ronde. Jumbo komt hiervoor weer met paginagrote advertenties in de kranten.


Noot voor de redactie ­