Nu landelijk netwerk rijden op aardgas
Hoge verwachtingen van Rijk

18/06/2009 19:51

Provincie Utrecht

Nu landelijk dekkend netwerk voor rijden op aardgas

Eerste aardgaspomp in de provincie Utrecht geopend

Op donderdag 18 juni is vlak onder de A12 in Nieuwegein de eerste aardgaspomp in de provincie Utrecht geopend. Met de komst van deze pomp is het nu mogelijk met een aardgasauto van Groningen naar Goes te rijden en terug. Hiermee is een landelijk dekkend netwerk van aardgasstations gerealiseerd. Aardgas is schoon, goedkoop én nu beschikbaar. Eind 2009 telt Nederland circa 50 - geografisch goed gespreide aardgaspompen en de auto-industrie brengt steeds meer attractieve auto's uit op aardgas.

Gedeputeerde De Jong van de provincie Utrecht riep bij de opening het Rijk op extra vaart te zetten achter de introductie van schone brandstoffen. Een voorbeeld is schone brandstoffen verplicht op de pomp stellen langs snelwegen zoals dat in Zweden het geval is.

Provincie Utrecht is qua verkeer de drukste provincie van Nederland. De uitstoot van broeikasgassen is daardoor hoog en de drukte heeft negatieve gevolgen voor de luchtkwaliteit en gezondheid. De provincie wil de introductie van schone brandstoffen daarom versnellen. Aardgas is daarbij nu een ideale marktgeschikte oplossing. Zelf steekt de provincie Utrecht 3,6 miljoen euro in de introductie van aardgas en het klimaatneutrale biogas.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.aardgasinuwwagenpark.nl