Ingezonden persbericht


| | |
PERSBERICHT- 's-Gravenhage/Driebergen, 17 juni 2009

EA-symposium aanleiding voor Manifest 'Schulden te lijf'

Er is heel veel mis met de regelgeving rond de schuldhulpverlening in Nederland. Dit signaal werd afgegeven door 300 kerkelijke schuldhulpverleners tijdens het symposium Kerk & Schuldhulp dat de Evangelische Alliantie (EA) op 25 april organiseerde. Samen met een aantal symposiumbezoekers heeft ChristenUnie-parlementariër Cynthia Ortega een Schuldhulp Manifest geschreven om dit signaal door te geven aan de Haagse Politiek.

In het manifest 'Schulden te lijf' spreken tientallen schuldhulporganisaties en kerken zich uit voor een reorganisatie van de schuldhulp en duurzaam verantwoord bestedingsgedrag. De EA ondersteunt het manifest en roept kerken en organisaties in Nederland op om het manifest te ondertekenen. Dit kan op de website van de ChristenUnie. http://www.christenunie.nl/nl/page/23842.

Het manifest wordt donderdag 18 juni aangeboden aan mevrouw J. Klijnsma, staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Belangstellenden zijn van harte welkom om hiervan deelgenoot te zijn. De overhandiging vindt plaats op het kantoor van Stek (Stad en kerk) aan de Parkstraat 32 in Den Haag. Tijd: 15.30-16.30 uur.