Ingezonden persbericht


Grontmij Nederland B.V.

De Bilt, 18 juni 2009

Grontmij heeft als eerste gelicenseerde BREEAM- assessors voor bestaand vastgoed in Europa

Grontmij heeft de eerste gelicenseerde BREEAM-assessors voor bestaand vastgoed in Europa. Op woensdag 17 juni overhandigde Martin Townsend, directeur BREEAM, het certificaat BREEAM-in-Use aan Gert Dral, directeur Grontmij Nederland Holding B.V. en lid van de Raad van Bestuur Grontmij N.V. Dit gebeurde in de Grontmij-stand op de Provada.

Grontmij is er trots op de eerste organisatie in Europa te zijn die assessments en advies voor nieuwbouw en bestaand vastgoed kan leveren met gelicenseerde BREEAM- assessoren.

Duurzaam gebouw
BREEAM is een standaard voor een duurzaam gebouw. Het Centre for Sustainable Construction van het Britse BRE (Building Research Establishment) ontwikkelde deze standaard. Internationaal wordt BREEAM gezien als een van de beste programma's om gebouwprestaties op het gebied van duurzaamheid aan te geven. In Nederland wordt BREEAM gepromoot door de Dutch Green Building Council.

Nu ook bestaand vastgoed
Duurzaam ontwerpen en realiseren zit Grontmij in de genen. Het advies- en ingenieurs-

bureau heeft veel ervaring met BREEAM-certificering van nieuwe ontwikkelingen. Nu is er ook de mogelijkheid de duurzaamheid van bestaand vastgoed te meten door middel van BREEAM-in-Use.

Doelmatige en vakkundige advisering
Het doel van een BREEAM-assessment is de mate van duurzaamheid van vastgoed inzichtelijk te maken en te certificeren. Onderdeel van het assessmentproces voor bestaand vastgoed is een doelmatige en vakkundige advisering voor verbeteringen. BRE stelt daarvoor hoge eisen aan de assessor/adviseur. Grontmij heeft veel ervaring op het gebied van energiebesparing en de terugdringing van CO2-uitstoot en vervuiling van water, lucht en bodem.

Voordelen voor eigenaren
Juist nu nieuwe vastgoedontwikkelingen vanwege de crisis worden opgeschort, is het voor eigenaren van vastgoed van groot belang de doelmatigheid en kwaliteit van het management van bestaand vastgoed te optimaliseren. BREEAM-in-Use leidt tot verbetering van de duurzaamheid, reductie van de kosten voor gebruikers en verhoging van het rendement voor eigenaren.




Ingezonden persbericht