Ingezonden persbericht


Persbericht

ASR Vastgoed Ontwikkeling Nederlandse Retailontwikkelaar 2009

Utrecht, 18 juni 2009 - ASR Vastgoed Ontwikkeling is door VGM/Locatus uitgeroepen tot Nederlandse Retailontwikkelaar van het jaar 2009. Andere genomineerden waren TOP Vastgoed en Next Real Estate. ASR Vastgoed Ontwikkeling wint de prijs omdat zij vanaf maart 2008 het grootste aantal vierkante meters winkeloppervlak in ontwikkeling en in aanbouw hebben genomen. In 2007 ging de eerste award naar Bouwfonds MAB. Vorig jaar was ING Real Estate Development de gelukkige. ASR Vastgoed Ontwikkeling is niet alleen actief in retailontwikkeling, maar ook in woning-, kantoor- èn gebiedsontwikkeling.

Foppe Kooistra, CEO van ASR Vastgoed Ontwikkeling is blij met de erkenning vanuit de winkelmarkt. 'Ik zie het als een compliment voor de strategie die ASR Vastgoed Ontwikkeling in 2006 heeft ingezet. Ervaring met de ontwikkeling van zowel winkels, woningen én kantoren is voorwaarde om in multifunctionele gebiedsontwikkeling succesvol te kunnen zijn. Juist daarom is er vanuit ASR Vastgoed Ontwikkeling veel aan gedaan om winkelprojecten als Leidsche Rijn Centrum en de herontwikkeling van het Postkantoor in Utrecht naar ons toe te trekken. Het is een prestatie van het hele bedrijf dat we nu zijn verkozen tot retailontwikkelaar van het jaar.'

In december vorig jaar werd ASR Vastgoed Ontwikkeling de ontwikkeling van het kernwinkelgebied Leidsche Rijn Centrum gegund door de gemeente Utrecht. Het kernwinkelgebied is het eerste deel van Leidsche Rijn Centrum dat gerealiseerd gaat worden en beslaat circa 150.000 m2 aan centrumfuncties. Ook De Neude, een voormalig postkantoor en Rijksmonument in de gemeente Utrecht, is in 2008 verworven met het doel hier een winkel- en recreatief centrum te ontwikkelen. Winkelcentra Hoge Schie te Rotterdam, 't Circus in Almere en het Wisselplein van Lelystad zijn momenteel in aanbouw en levert de ontwikkelaar naar verwachting nog dit jaar op. Andere projecten van ASR Vastgoed Ontwikkeling zijn bijvoorbeeld het multifunctionele centrum Mahler 4 op de Zuidas en het geheel nieuw te realiseren schiereiland 'IJDock' nabij het Centraal Station te Amsterdam. Hier komt een bijzondere combinatie van wonen, werken en recreëren.

Voor meer informatie www.asrvastgoedontwikkeling.nl.