Gemeente Anna Paulowna

Zeildagen op het Amstelmeer voor mensen met een beperking Alweer voor de elfde keer worden de zeildagen voor mensen met een beperking gehouden. (foto: Sportservice Noord-Holland)

Watersport Vereniging Amstelmeer, de Marine Watersport Vereniging en Sportservice Noord-Holland organiseren dit jaar alweer voor de elfde keer zeildagen voor mensen met een beperking op het Amstelmeer. Deze zeildagen zijn op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni 2009.

Warme kleding
De zeildagen zijn bij Watersportvereniging Amstelmeer, De Haukes 2 in Westerland, vlakbij Hippolytushoef. De deelnemers worden tussen 8.30 en 9.00 uur verwacht. Na de eerste zeiltocht wordt een nasimaaltijd geserveerd in het clubhuis. Daarna is de tweede zeiltocht. De organisatie raadt aan om warme kleding aan te trekken en daarnaast regenkleding, een tweede set kleding, een pet en zonnebrandcrème mee te nemen. Het bedrag dat voor deelname aan deze zeilervaring betaald moet worden is ⬠10,- per persoon.

Â

ImproviserenÂ
Net als voorgaande jaren wil de organisatie mensen met een beperking de 'kick' van het zeilen laten ervaren. Met deze gewone, niet aangepaste, zeilboten is het op sommige momenten wel improviseren. Vooral rolstoelgebruikers moeten er rekening mee houden dat ze uit hun rolstoel in de zeilboot getild worden. Daarnaast is er geen invalidentoilet aanwezig in het clubgebouw.

Â

Eigen risico
Iedereen, ongeacht leeftijd, beperking of rolstoel is welkom op deze zeildagen. Doordat het aantal aanmeldingen wel eens groter zou kunnen zijn dan het aantal beschikbare plaatsen, wordt voorrang gegeven aan mensen die nog nooit hebben deelgenomen aan dit zeilevenement. Als het vanwege de aard van de beperking van de deelnemer noodzakelijk is een partner/begeleider mee te nemen, is dit mogelijk. Deze betaalt ook ⬠10,-. Deelname aan deze zeildag is geheel voor eigen risico.

Aanmelden
Aanmelden voor de zeildagen kan tot 20 mei met een aanmeldingsformulier. Voor informatie en/of het aanmeldingsformulier kunt u contact opnemen met Loes Boetes, regiomedewerker aangepast sporten in de Kop van Noord-Holland, tel. (0224) 21 47 74 of lboetes@sportservicenoordholland.nl. Mevrouw Boetes is na 4 mei weer bereikbaar.

Nieuws