Koningin en President Medvedev openen Hermitage Amsterdam

Hare Majesteit de Koningin en de President van de Russische Federatie de heer Medvedev openen vrijdagavond 19 juni het museum de Hermitage Amsterdam. Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Màxima der Nederlanden zijn hierbij aanwezig. De Hermitage Amsterdam opent met de tentoonstelling Aan het Russische hof. Paleis en protocol in de 19e eeuw.

De Hermitage Amsterdam is een dependance van de Russische Hermitage in St. Petersburg. Het museum in Amsterdam organiseert tijdelijke tentoonstellingen uit de collecties van de Hermitage en andere Russische musea. De openingstentoonstelling met ruim 1.800 objecten gaat over het hofleven van de tsaren en bevat onder andere de Romanov-troon, juwelen van Fabergé, galajurken, omvangrijke serviezen en de vleugel van de laatste tsarina.

Het museum is gehuisvest in het monumentale 17e eeuwse gebouw Amstelhof. Hermitage Amsterdam heeft een oppervlak van circa 9000 m', bestaande uit onder andere twee grote zalen, kabinetten, een oude kerkzaal, regentenkamers en een binnentuin. Het gebouw herbergt ook een studiecentrum, een restaurant, winkels en de Hermitage voor Kinderen.

Noot voor redacties (