Gemeente Schagen

Zeildagen voor mensen met een beperking op het Amstelmeer

Ook in 2009 organiseren de Watersport Vereniging Amstelmeer, de Marine Watersport Vereniging en Sportservice Noord-Holland zeildagen voor mensen met een beperking op het Amstelmeer. Deze zeildagen vinden plaats op vrijdag 19 juni en zaterdag 20 juni 2009. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, met name voor vrijdag 19 juni. Wil je mee? Geef je dan zo snel mogelijk op, want vol = vol.

Net als voorgaande jaren wil de organisatie mensen met een beperking de 'kick' van het zeilen laten ervaren. Met deze gewone (niet aangepaste) zeilboten zal het op sommige momenten wel improviseren zijn. Vooral rolstoelgebruikers moeten er rekening mee houden dat ze uit hun rolstoel in de zeilboot getild worden. Daarnaast is er geen invalidentoilet aanwezig in het clubgebouw.

De zeildagen vinden plaats bij WV Amstelmeer, De Haukes 2 te Westerland (vlakbij Hippolytushoef). De deelnemers worden tussen 08:30
- 09:00 uur verwacht bij WV Amstelmeer. Na de eerste zeiltocht wordt er voor de liefhebbers een nasimaaltijd geserveerd in het clubhuis van WV Amstelmeer. Vervolgens vindt de tweede zeiltocht plaats. Aan deze dag (het zeilen, koffie, thee en de nasimaaltijd) zijn minimale kosten verbonden. Het bedrag dat voor deelname aan deze spectaculaire zeilervaring betaald moet worden is EUR 10,- per persoon.

Iedereen, ongeacht leeftijd, beperking of rolstoel is van harte uitgenodigd zich voor deze zeildagen aan te melden. Indien het vanwege de aard van de beperking van de deelnemer noodzakelijk is een partner/begeleider mee te nemen, dan is dit mogelijk. Ook voor de begeleider vragen wij een bijdrage van EUR 10,-. Deelname aan deze zeildag is geheel voor eigen risico.

Voor informatie en/of het aanmeldingsformulier kunt u contact opnemen met Loes Boetes, regiomedewerker aangepast sporten in de Kop van Noord-Holland, tel.: 0224-214774; mail:
lboetes@sportservicenoordholland.nl.