Plan Nederland

PERSBERICHT

Ilse de Lange, Maria Mena en Marike Jager op `Because I am a Girl'-concert Bekende vrouwelijke artiesten vragen aandacht voor meisjesrechten

Amsterdam, 18 maart 2009 ­ In het kader van de campagne `Because I am a Girl' van kindgerichte ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland komen Ilse de Lange, Maria Mena, Marike Jager, Giovanca en eliZe op 19 juni in actie voor meisjes in ontwikkelingslanden. Dit doen zij tijdens het tweede `Because I am a Girl'-concert van Plan Nederland. De presentatie is in handen van Daphne Bunskoek.

Campagne `Because I am a Girl'
Meisjes in ontwikkelingslanden hebben het vaak veel slechter dan jongens. Met de campagne `Because I am a Girl' komt Plan Nederland daarom voor hen op. Plan zorgt ervoor dat meisjes naar school kunnen, vecht ervoor dat ze niet worden besneden en voorkomt dat ze als kind worden uitgehuwelijkt. En Plan leert meisjes op te komen voor hun rechten en dringt er bij regeringen op aan dat alle kinderen dezelfde onderwijskansen krijgen.

`Because I am a Girl'-concert
Met het `Because I am a Girl'-concert wil Plan Nederland aandacht vragen voor de achtergestelde positie van meisjes in ontwikkelingslanden en het publiek oproepen meisjes te steunen. Het concert vindt plaats in het Leijpark in Tilburg en begint om 16.30 uur.
.
De kaartverkoop start vandaag. Kaarten (á 25 euro) zijn verkrijgbaar via www.plannederland.nl/concert , de vestigingen van de Free Record Shop en via www.topticketline.nl

------------------------------------------------einde bericht--------------------------------------------------------

Plan Nederland (www.plannederland.nl)
Plan Nederland is lid van Plan International, een internationale, humanitaire, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie zonder politieke, godsdienstige of commerciële doelstellingen. Plan werkt al 70 jaar en in vaak moeilijke en complexe omstandigheden aan blijvende verbeteringen in de levenssituatie van kinderen en hun families in ontwikkelingslanden. Plan doet dit door middel van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 49 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Plan zet zich wereldwijd in voor de rechten van kinderen en betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.
www.plannederland.nl

Pagina - 1 -





Noot voor de redactie,