Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Boek `Schoon en groen, samen doen!' met kinderen in de hoofdrol

9 juni 2009

Het boek maakt onderdeel uit van het project Zuidoost schoon, heel gewoon! en heeft als doel kinderen bewust te maken van de invloed die ze zelf hebben op een schone en groene leefomgeving.

Het boekje is een initiatief van de Stichting Ieder Kind een eigen boek. Om kinderen te stimuleren te lezen, spelen de lezer en zijn vriendjes de hoofdrol in het boek. Ieder kind heeft zo een eigen en uniek boek.

Zuidoost lied
Emile Jaensch, Portefeuillehouder Beheer en Milieu, reikt op vrijdag 19 juni 2009 het boek uit aan leerlingen van basisschool het Gein. Bij de uitreikingen van de boekjes zijn medewerkers van het Milieutechnisch Bedrijf aanwezig die de leerlingen uitleggen hoe zij het stadsdeel elke dag weer schoonmaken. Bij uitreikingen zullen de leerlingen van de basisscholen het speciale lied "Zuidoost schoon!" zingen.

Zuidoost schoon, heel gewoon!
Nog te vaak wordt het huisvuil op een verkeerde manier aangeboden. Hierdoor ontstaat extra zwerfvuil, wat bij bewoners leidt tot irritatie en een gevoel van onveiligheid. Zuidoost schoon, heel gewoon! is een project waarbij bewoners samen met stadsdeel Zuidoost optrekken voor een schone buurt. De acties zijn daarbij niet alleen gericht op het schoonmaken, maar ook om de gezelligheid en onderlinge betrokkenheid in de buurt te versterken.

Programma
Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet reikt boek uit aan leerlingen van basisschool De Ster

* Datum: 9 juni 2009

* Tijd: 13.30 -15.15 uur

* Locatie: basisschool De Ster, Woudrichemstraat 8

Portefeuillehouder Beheer en Milieu, Emile Jaensch, reikt boek uit aan leerlingen van basisschool Gein

* Datum: 19 juni 2009

* Tijd: 13.30 - 15.15 uur

* Locatie: basisschool het Gein, Cornelis Aarnoutsstraat 80


---