Gemeente Middelburg

Herdenkingsconcert op begraafplaats

Jaarlijks is er op de begraafplaats aan de Westelijke Oude Havendijk Middelburg een âConcerto in Memoriamâ. Dit openluchtconcert geeft nabestaanden de gelegenheid hun overleden dierbaren te herdenken door middel van muziek. Dit jaar vindt het concert plaats op vrijdag 19 juni. Het concert begint om 19.30 uur en is vrij toegankelijk.

In de loop der jaren is er nog altijd een groeiende belangstelling voor dit concert. Ieder jaar wordt er medewerking verleend door het Middelburgs Muziekkorps. Tevens wordt geprobeerd op de wensen van belangstellenden in te spelen door elke keer een andere toevoeging aan het concert te geven. Zo hebben er in de afgelopen jaren verschillende koren opgetreden, een kunstenares met een funeraire dans en een klassieke zangeres. Dit jaar werken naast het Middelburgs Muziekkorps, pianist Wouter Izeboud, doedelzakspeler Mariëlla van Rijsewijk van Inter Scaldis Pipes & Drums en zangeres Pamela Bart mee aan het concert.

Het repertoire bestaat uit muziekstukken die regelmatig bij plechtigheden te horen zijn, zoals het klassieke Adagio uit Klarinetconcert van Wolfgang Amadeus Mozart. Naast klassieke muziek wordt er ook hedendaagse muziek ten gehore gebracht, onder andere The Rose van Bette Midler. Burgemeester Koos Schouwenaar houdt de openingstoespraak en Lieke Bosveld spreekt enkele passende woorden.

Na het concert kunnen belangstellenden hun dierbaren herdenken door het leggen van een bloem of het aansteken van een waxinelichtje. Een roos en waxinelichtje zijn na het concert vrij te verkrijgen. Aansluitend kan er in de koffiekamer van de begraafplaats worden nagepraat. Een programma van het herdenkingsconcert is verkrijgbaar bij de informatiebalie van de begraafplaats. Het concert vindt onder alle weersomstandigheden plaats, dus het is raadzaam een paraplu mee te nemen.
Afbeelding concert

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl