Gemeente Stein


SABIC Triatlon Weekend 2009
logo_sabictriatlon.jpg

Het SABIC Triatlon Weekend 2009 met o.a. Het SABIC Open NK Olympische Afstand en SABIC Lange Afstand

In het weekend van 19, 20 en 21 juni 2009 wordt het SABIC Triatlon Weekend 2009 georganiseerd, met op zaterdag 20 juni het SABIC Open NK Olympische Afstand en op zondag 21 juni SABIC Lange Afstand. Aangezien tijdens de wedstrijden diverse verkeersmaatregelen moeten worden gerealiseerd, is er een werkgroep in het leven geroepen die deze maatregelen coördineert. In deze werkgroep hebben zitting vertegenwoordigers van de gemeente Stein, de gemeente Meerssen, de politie basiseenheid Stein Beek Schinnen en van de Stichting Triathlon Stein. In deze werkgroep worden naast de te nemen verkeersmaatregelen ook plannen ontwikkeld om de reguliere hulpverlening door brandweer, GGD, andere diensten en politie veilig te stellen. De medische verzorging tijdens de wedstrijden en ten behoeve van de vele toeschouwers wordt verzorgd door Stichting Service Medical uit Maastricht.

Belangrijk: De finish zal dit jaar weer, net als in 2008, aan de Omphaliusstraat in het centrum van Stein zijn.

Â

Â
Commandopost

Gedurende de periode van 19 t/m 21 juni is er een commandopost (centraal meldpunt veiligheid van sporters bezoekers en verkeer) operationeel om alle maatregelen te coördineren. Hierin zijn de politie, de brandweer, Service Medical en de Stichting Triathlon Stein vertegenwoordigd. Deze post zal worden ingericht in een mobiele unit van KLPD op het evenemententerrein in het centrum van Stein en is operationeel op die tijdstippen dat de verkeersmaatregelen in gebruik zijn. Deze commandopost is te bereiken via:

06-48419112.

Hier kunt u altijd contact mee opnemen. Zonodig wordt u in geval van nood door de politiediensten geassisteerd om op de plaats van bestemming te komen. In geval van calamiteiten is er een calamiteitenstaf voorzien, die op afroep beschikbaar is.

Â

Attentie

Een afgesloten straat, ook buiten de wedstrijdtijden, is de Omphaliusstraat vanaf de Stadhouderslaan tot aan de Leentstraat in Stein. Namelijk vanaf vrijdag 19 juni 8:00 uur tot maandag 22 juni om 12.00 uur.

Â

De verkeersmaatregelen gelden


- alleen in het centrum van Stein, de Omphaliusstraat is geheel afgesloten van Stadhouderslaan tot aan Diepenbeekstraat, op vrijdag 19 juni van 17.30 tot ongeveer 21.00 uur;


- op zaterdag 20 juni van 16.00 tot 21:30 uur (voor Meers en Elsloo slechts tot ca. 20:15 uur);


- op zondag 21 juni van 8.30 uur tot 18.30 uur (voor Meers en Elsloo slechts tot 14.30 uur).

De meeste wijken en straten in de gemeente Stein zijn normaal bereikbaar. Alle woningen, die aan het parkoers liggen zijn tijdens de wedstrijden moeilijker te bereiken! Daarnaast worden enige wijken door de parkoersen ingesloten. Dit geldt alleen tijdens de wedstrijden, de overige tijd zijn alle woningen normaal bereikbaar.

Â

Moeilijk te bereiken


- Op 19 juni is de Omphaliusstraat afgesloten vanaf de Stadhouderslaan tot aan de Diepenbeekstraat van 17:30 tot ca 21:00 uur.


- Op 20 juni van 16.00 tot 21:00 uur geldt dat voor het gebied omsloten door het Julianakanaal, autoweg, Omphaliusstraat en Stadhouderslaan/de Halstraat/Kapl. Berixstraat.

Om deze wijk eventueel te bereiken dient u aan te rijden via de Bosweg-Dirgelen-doorlaatpost bij de Vaarstraat-Vaarstraat-doorlaatpost de Halstraat-Moutheuvelsweg, vervolgens kunt u deze wijk vrij bereiken.

Â

Meers en Maasband zijn via Urmond en de Urmonder Parallelweg bereikbaar.

Â

Op zondag 21 juni geldt dit voor het gebied omsloten door het Julianakanaal, autoweg, Omphaliusstraat en Stadhouderslaan/de Halstraat/Kapl. Berixstraat. Om deze wijk eventueel te bereiken dient u aan te rijden via de Bosweg-Dirgelen-doorlaatpost bij de Vaarstraat-Vaarstraat-doorlaatpost de Halstraat-Moutheuvelsweg, vervolgens kunt u deze wijk vrij bereiken.Â

Â

Meers en Maasband zijn via Urmond en de Urmonder Parallelweg bereikbaar.

Â

In Elsloo geldt dit voor het gebied omsloten door het Julianakanaal, St. Gillisstraat, Mgr. Kerckhofstraat en de spoorlijn. En voor een gedeelte van het Armsterveld. Deze wijk is te bereiken vanaf de Stationsstraat, Past. Tissenstraat, Past. Willemsstraat-doorlaatpost Mgr. Kerckhofstraat en dan via de Past. Lenaertstraat de wijk in.

Â
Tijdschema SABIC Triatlon Stein 2009

Vrijdag 19 juni

Verkeersmaatregelen in bedrijf 17:30 uur

Einde maatregelen ca 21.00 uur

Â

Zaterdag 20 juni

Verkeersmaatregelen in bedrijf 16.00 uur

Einde maatregelen ca. 21:30 uur

Einde maatregelen voor Elsloo en Meers ca. 20:15 uur

Â

Zondag 21 juni

Verkeersmaatregelen in bedrijf 8.00 uur

Einde maatregelen 18.30 uur

Â

Extra informatie: Voor meer informatie kunt u de website www.sabictriathlon.nl raadplegen. In het linkermenu is een optie opgenomen speciaal voor de bewoners aan de parkoersen âInfo voor bewoners Stein en Meerssenâ

Â

Â