Persuitnodiging Wereld Vluchtelingendag

11/06/2009 14:42

Stichting Vluchteling giro 999

Wereld Vluchtelingendag 2009

Patrick Cammaert houdt Van Heuven Goedhart-lezing

Geachte persrelatie,

Op vrijdag 19 juni houdt Generaal-majoor der Mariniers bd Patrick Cammaert, de zevende Van Heuven Goedhart-lezing, die Stichting Vluchteling organiseert in de Ridderzaal in Den Haag. De lezing wordt uitgesproken ter gelegenheid van Wereld Vluchtelingendag 2009. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Patrick Cammaert gaf als Nederlander leiding aan verschillende VN-vredesmissies, waaronder de grootste vredesoperaties ooit, in oostelijk Congo. Afgelopen jaar ontving hij de Carnegie Vredesprijs, uitgereikt in het Vredespaleis in Den Haag. Cammaert zal in de lezing onder andere ingaan op de betekenis van vredesmissies voor vluchtelingen en het belang van wederopbouw voor de internationale vrede. Bert Koenders, minister voor Ontwikkelingssamenwerking, zal ook spreken tijdens de middag.

Het programma in de Ridderzaal begint om 14:45 uur. Indien u hierbij aanwezig wilt zijn, kunt u zich aanmelden door een email te sturen naar vhg@vluchteling.org.

Patrick Cammaert is na afloop van de lezing beschikbaar voor interviews. De tekst van de lezing is onder embargo beschikbaar.





http://www.vluchteling.org/nieuws/nieuwsbericht/wereldvluchtelingendag