Gemeente Binnenmaas

Workshop wensvlaggen maken

Op vrijdag 19 juni a.s. is er op het Asielzoekerscentrum in s-Gravendeel aan de Kilweg een workshop wensvlaggen maken voor kinderen (van 15.30 tot 17.30 uur) en volwassenen (van 20.00 tot 22.00 uur) van alle leeftijden.

De workshop Wishes in Motion wordt gegeven door Florine Visser uit Den Haag, in samenwerking met Stichting de Vrolijkheid. Door middel van gesprekken met de deelnemers tijdens het creatieve proces worden de wensen van de deelnemers gehoord en besproken. En waar kan dat beter dan op het Asielzoekerscentrum? Een enkel vlaggetje doet niet veel, maar de hoeveelheid vlaggetjes die samen een krachtig geheel vormen, geven een gevoel van saamhorigheid. Florine Visser wil daarmee een positieve bijdrage leveren aan het zelfvertrouwen van de deelnemers en hen het gevoel meegeven dat hun individuele wens er toe doet. De vlaggetjes worden gemaakt met diverse technieken, zoals fotografie, schilderen en schrijven.

Florine Visser naait de vlaggetjes aan een lijn (die door eerdere workshops al heel lang is). Deze vlaggenlijn zal een rol spelen tijdens het Bram Roza festival Dichter bij de Molen, dat in augustus wordt gehouden in Nieuw-Beijerland en op Tiengemeten.

Lijkt het u leuk voor uw kinderen en/of voor u zelf? Mail dan naar a.vermaas12@kpnplanet.nl of bel met het team communicatie van de gemeente, tel. 078 673 91 02.

Meer informatie over 'Wishes in motion'

Wishes in Motion is een wensvlaggenlijn gebaseerd op de Tibetaanse gebedsvlaggen. Dit kleurrijk en visueel verassend project vloeide voort uit een workshop met als thema vrijheid in beweging gegeven door Florine Visser op het Vrijheidsfestival Den Haag 2006 in opdracht van Bureau Discriminatie zaken Den Haag.

Florine Visser

Florine Visser studeerde aan de School voor Fotografie in Den Haag en werkt als freelance fotograaf in opdracht en aan eigen producties. Daarnaast geeft zij cursussen fotografie, in combinatie met gemengde technieken op scholen. Haar foto's en de thema's voor de cursussen staan dichtbij dagelijkse gebeurtenissen.

Het project

Tijdens creatieve workshops met verschillende themas worden deelnemers uitgenodigd om een wens te doen voor een ander en deze wens op een vlaggetje vorm te geven, waarna de vlaggetjes worden samengevoegd aan een steeds langer groeiende wensvlaggenlijn die op verschillende locaties zal worden geëxposeerd.

Florine Visser zal tijdens het project de wensvlaggenlijn als kunstobject fotograferen in verschillende landschappen onder diverse weersomstandigheden en verdeeld over de seizoenen.

De fotos worden vergroot tot 50x60 formaat en ingelijst.

De expositie reist mee met de wensvlaggenlijn en zal tijdens het project uitgroeien tot een boeiende serie.

Symboliek

Omdat de wensvlaggenlijn wordt blootgesteld aan weer en wind zullen de vlaggetjes uiteindelijk vergaan. Het vergaan van de stof symboliseert het vrijlaten van de wens. De visuele kracht van de wensvlaggenlijn, meegevoerd door de wind vertegenwoordigd het gevoel ergens deel van uit te maken.

Werkwijze

Door middel van gesprekken met de deelnemers tijdens het creatieve proces worden de wensen van de deelnemers gehoord en besproken.

Een enkel vlaggetje doet niet veel, de hoeveelheid vlaggetjes die samen een krachtig geheel vormen geven het gevoel van saamhorigheid, sociaal willen zijn en erbij horen. We leveren met zn allen een bijdrage aan het project.

Met Wishes in Motion willen we een positieve bijdrage leveren aan het zelfvertrouwen van de deelnemers en hen het gevoel meegeven dat hun individuele wens er toe doet. De vlaggetjes worden gemaakt met diverse technieken zoals fotografie, schilderen, schrijven en poëzie. Zo maken de deelnemers kennis met de creatieve technieken uit diverse disciplines en de wensen op verschillende manieren vorm te geven.

De individuele vlag wordt uiteindelijk onderdeel van een altijd groeiende wensvlaggenlijn.

Website

Op de website van Wishes in Motion is de beweging van de wensvlaggenlijn te volgen. Waar wappert zij, wie werken er aan mee, hoe lang is de wensvlaggenlijn nu? Hierdoor blijven de makers van de vlaggetjes betrokken en kunnen ze hun eigen vlaggetje zien en laten zien en de vlaggetjes van anderen bekijken.

De fotos van de wensvlaggenlijn zullen ook op de website te zien zijn.